Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

L'Escola de Tradicions Locals obri el nou curs amb una desena d'escoles per a fomentar la cultura popular

tornar Imprimir

dimecres, 2 d'octubre de 2013

Tradicions, Sala de premsa

Escola de Tradicions Locals 2013-2014

L'Escola de Tradicions Locals obri el nou curs amb una desena d'escoles per a fomentar la cultura popular

L'Escola de Tradicions Locals, impulsada per la Regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions, obri un nou curs en les 10 escoles que les associacions culturals de la ciutat posen en marxa enguany per a "formar els més joves en les nostres tradicions més arrelades i, d'aquesta manera, garantir la difusió i pervivència del nostre patrimoni immaterial", explica el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla. Per a això, l'Escola de Tradicions Locals ha obert ja la matrícula en un curs que enguany compta amb les escoles de Bombos i Tambors (Agrupació de Bombos i Tambors de Vila-real), Cor (Coral Sant Jaume), Dolçaina i Tabal (associació cultural El Trull), Estudis Tradicionals (associació cultural Aigua Fresca), Guitarra (orquestra de pols i pua Francesc Tàrrega), Música (Unió Musical La Lira), Escola d'Orquestra (Orquestra Jove Supramúsica), Escola de Parany Tradicional Pepe Sebastià (Apaval), de Pilota (Grup Pilotari de Vila-real) i l'escola de l'Agrupació Musical Verge de Gracia, que s'incorpora a l'Escola enguany.

En aquesta edició, a més, tota l'oferta de la Escola de Tradicions Local es presenta en un format pràctic i original, amb l'edició d'un bloc de notes i pentagrames amb un calendari del curs i tota la informació d'horaris, contacte, matrícula i matèries que s'imparteixen en cadascuna de les 10 escoles que conformen l'Escola de Tradicions Locals. "És important destacar el disseny fresc i divertit d'aquesta nova edició del programa de l'Escola perquè ha estat ideat i realitzat pels joves becaris que participen en el programa Vilabeca", explica Batalla. "D'aquesta forma", afegeix, "unim tradició i innovació en un format pràctic per a la difusió de les activitats preparades per a aquest nou curs".

"L'Escola de Tradicions Locals és un compendi de la variada i rica oferta que hi ha en la nostra ciutat, de la nostra cultura popular i les nostres tradicions i una mostra palpable i creixent de l'esforç de les nostres associacions per seguir mantenint i promovent aquest patrimoni immaterial entre les generacions més joves", assenyala Batalla. D'aquesta forma, a través de l'Escola de Tradicions Locals els xiquets i joves tindran l'oportunitat d'aprendre llenguatge musical, dansa, guitarra, dolçaina, tabalet, bombo, reclam, cor o pilota, entre moltes altres disciplines. Batalla ha volgut agrair també "el gran esforç i les hores de dedicació de manera pràcticament altruista realitzat per les agrupacions i associacions locals per a fer possible aquesta escola i, amb ella, la pervivència de les tradicions més nostres".

El període d'inscripció està obert per a totes les escoles en horari de 10.00 a 13.00 h en el Departament de Tradicions, situat a l'avinguda de la Murà, 20, en l'antiga Cambra Agrària. També es pot realitzar la matriculació a través de l'adreça electrònica tradicions@ajvila-real.es.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programa de l'Escola de Tradicions Locals
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Escola de Tradicions Locals
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es