Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

L'Ajuntament crea una línia de subvencions amb 36.000 euros per ajudar els veïns que han perdut el seu habitatge

dijous, 3 d'octubre de 2013

Mònica Àlvaro i Emilio M. Obiol han presentat les ajudes

Les regidories de Territori i Serveis Socials han posat en marxa una línia d'ajudes excepcional amb una dotació econòmica de 36.000 euros destinades als veïns i veïnes de Vila-real que han perdut el seu habitatge habitual entre juny de 2011 i juny de 2013 amb la qual es podrien beneficiar entre 144 i 180 famílies. L'ajut econòmic oscil·larà, aproximadament, entre els 200 i 250 euros i la seua finalitat és sufragar "unes despeses sobrevingudes" per a les famílies desnonades arran de la dació en pagament o execució hipotecària.

"En aquest 2013, on els desnonaments han afectat de forma molt greu a molts veïns i veïnes, l'Ajuntament, dins de les limitades competències que té, ha decidit posar a l'abast aquesta línea d'ajudes pionera a la província, per a fomentar l'accés dels desnonats a una casa i que les famílies afectades puguen tornar a iniciar una vida normal", explica la regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, qui detalla que "moltes de les demandes que atenem actualment a Serveis Socials estan provocades per la incapacitat econòmica d'una família a fer front a una fiança o per no poder arribar a regularitzar una situació en la que encara s'arrosseguen deutes per un desnonament".

Per optar a aquestes ajudes s'haurà de ser veí de Vila-real i que l'habitatge objecte de la dació en pagament o execució hipotecària haja estat la seua única residencia habitual. Entre les causes per a rebre la subvenció ha de constar que vinguen provocades per la pèrdua de poder adquisitiu entre la compra de l'habitatge i la transmissió d'aquest, la impossibilitat de fer front a quotes hipotecàries per un canvi sobrevingut i una reducció important en el nivell d'ingressos. "En definitiva en tots aquells casos que, per defecte, han quedat fora de l'àmbit d'aplicació del Reial decret 6/2012, de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos", detalla Àlvaro.

Les ajudes es podran sol·licitar, una vegada redactades i publicades les bases al BOP, a l'oficina d'Atenció i Tràmits de l'Ajuntament i en la Xarxa Lloga municipal, ubicada a les instal·lacions del Centre Social. Referent a aquesta última, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, explica que, actualment, pel servei de l'Agència Local d'Habitatge "passen unes 20 persones al dia per a informar-se sobre aquestes qüestions" i recorda que es tracta d'una oficina que posa en contacte "personalment i gratuïtament" a qualsevol propietari que vol incloure el seu habitatge per a després oferir-lo a les persones que tenen la intenció de llogar una casa.

El regidor assenyala que, en el que portem d'any, s'han generat un total de 52 contractes i ha animat els propietaris a oferir els seus habitatges per a formar part d'aquesta base de dades que es gestiona des de l'oficina local. A més, l'edil avança que, en breu, es posarà també en marxa una campanya per a donar a conéixer el servei que s'ofereix des d'aquesta oficina.

Aquesta nova línea d'ajudes per a famílies ja desnonades se suma a la llarga llista de mesures adoptades pel consistori per ajudar la gent que ha perdut la casa, entre les quals destaca l'establiment d'un servei d'assessorament per a les famílies amb aquestes circumstàncies, l'increment de les partides econòmiques destinades a ajudar les famílies, els convenis de col·laboració amb la FEMP o l'IVVSA per a la cessió d'habitatges o la creació d'una comissió per a fer front a aquesta problemàtica en la ciutat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es