Inici

La ciutat de Vila-real homenatjarà el 2014 el compositor local Rafael Beltrán i el nomenarà Fill Predilecte

divendres, 4 d'octubre de 2013

El compositor Rafael Beltran serà Fill Predilecte de la ciutat

La ciutat de Vila-real vol retre homenatge a un dels seus personatges més il·lustres, el compositor local Rafael Beltrán Moner. Per això, el consistori ha decidit, amb el suport de tots els grups municipals, dedicar l'any 2014 a la figura del músic i mestre compositor vila-realenc, amb una sèrie d'actes que començaran al febrer, durant la Setmana Fundacional, amb el nomenament de Rafael Beltrán com a Fill Predilecte de Vila-real, la màxima distinció que atorga la ciutat, en reconeixement a la seua aportació al patrimoni cultural local.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, han destacat la "magnífica" trajectòria del compositor i la seua "estreta vinculació a la seua ciutat natal, Vila-real". "És just que la ciutat li retorne part d'aquesta dedicació amb el merescut títol de Fill Predilecte, amb el qual volem sobretot valorar la figura d'un dels grans noms de la música a la nostra ciutat i al país", assenyalen.

A més de l'acte oficial de nomenament com a Fill Predilecte de Vila-real, la Regidoria de Cultura està preparant diferents activitats que es desenvoluparan al llarg de l'any, amb la col·laboració d'associacions i músics locals, que culminaran amb un gran concert d'homenatge i posant el nom de l'il·lustre vila-realenc a l'Auditori Municipal que el mateix Rafael Beltrán va inaugurar, fa quasi dues dècades, amb la seua composició Simfonia popular. Una exposició que recorrerà la seua trajectòria al Museu de la Ciutat Casa de Polo serà un altre dels actes amb els quals el consistori vila-realenc vol retre homenatge al compositor i reconéixer la seua aportació a la cultura i el patrimoni musical local a través d'anys de dedicació a la música i a Vila-real que ja li van valdre l'any 2005 la concessió de la Medalla d'Honor de la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es