Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Les beques de Serveis Socials per a l'adquisició de material infantil arriben a més de 200 xiquets i xiquetes de Vila-real

dilluns, 7 d'octubre de 2013

Un total de 206 xiquets i xiquetes de les unitats d'Infantil de Vila-real tindran enguany una beca de 50 euros per al material infantil necessari a les aules. Aquestes beques, impulsades per la Regidoria de Serveis Socials, es pagaran als respectius col·legis on estan escolaritzats els xiquets que les han sol·licitades i persegueixen garantir l'accés a l'educació infantil de 3 a 5 anys en igualtat de condicions de dos centenars de xiquets i xiquetes de la ciutat.

"Enguany és la primera vegada que es concedeix aquest tipus d'ajuda a Vila-real, una ajuda que en aquests moments és de vital importància", assenyala la regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro. "En aquests moments durs econòmicament, l'accés igualitari a l'educació és important en totes les etapes, més quan parlem de xiquets i xiquetes menuts que no entenen per què els seus companys poden anar a classe amb llibretes, llapis, llapis de colors i pintura al tremp i ells no", explica la regidora, i afegeix que "des de Serveis Socials es promulga la igualtat de condicions i el dret a la infància i aquestes beques són bona mostra dels esforços dedicats al llarg de la legislatura a protegir les famílies, especialment aquelles que tenen al seu càrrec menors".

En aquesta mateixa línia, la regidora també s'ha mostrat molt crítica amb la Conselleria d'Educació, que ha fet desaparéixer la convocatòria de beques de llibres sense avisar en temps i forma fins al punt que "fins al dia 2 de setembre no va tenir coneixement que aquestes beques de llibres no es convocaven". "Nosaltres creàvem aquestes beques de material infantil per a completar l'accés a llibres i material en totes les etapes educatives; no obstant això, ara resulta que els únics que vetlem pel benestar i l'accés als materials escolars som els ajuntaments perquè la Conselleria ha decidit no fer-ho", lamenta la responsable de Serveis Socials.

Per aquest motiu, Àlvaro avança que "no descartem que al llarg de l'any puguem emprendre altre tipus d'accions per tal d'ajudar els menors en l'adquisició de materials i llibres escolars".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es