Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'Ajuntament elaborarà un diagnòstic de la situació actual per a impulsar un pla d'acció per la transparència municipal

divendres, 11 d'octubre de 2013

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, anuncia el diagnòstic i pla d'acció per la transparència

L'Ajuntament de Vila-real elaborarà un estudi de transparència municipal que, abans de finalitzar l'any, oferirà un diagnòstic de la situació amb l'objectiu de dissenyar un pla d'acció que permeta durant el pròxim exercici l'adopció de mesures tendents a incrementar i reforçar els índexs de transparència de l'Administració Local, la gestió pública i l'accés a la informació municipal per part dels ciutadans. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presentat aquest matí la iniciativa, amb la qual l'equip de govern vol "seguir avançant per a dotar la gestió local de la màxima transparència i millorar així la relació amb els ciutadans i la confiança de la població en la institució".

"L'equip de govern de Vila-real no podem quedar-nos quiets quan veiem en les diferents enquestes que s'han publicat en els últims anys que els ciutadans perceben com un dels seus principals problemes els polítics i la política, quan la política és l'única cosa que pot solucionar els problemes de ciutadania. Necessitem recuperar eixa confiança en l'Administració per part de població", valora l'alcalde. Amb aquest objectiu, el consistori encarregarà a una empresa especialitzada l'elaboració d'un diagnòstic "que indique en quina situació ens trobem a l'Ajuntament de Vila-real i, a partir d'ací, treballar en l'elaboració i la implementació d'un pla d'acció especial per la transparència".

Aquest pla d'acció, especifica Benlloch, establirà mesures per a millorar la relació amb la ciutadania i l'accés a la informació "molt més enllà del que estableix la Llei de transparència, accés a la informació i bon govern, aprovada pel Partit Popular recentment en solitari perquè ha estat incapaç d'assolir el consens que un tema d'aquesta importància requereix". Incrementar els canals de participació de la població a la vida pública, habilitar en el web municipal un espai en el qual els ciutadans puguen conéixer tot allò relacionat amb el compliment de les normes de transparència o la possibilitat que la corporació faça públiques en el portal municipal les declaracions de la renda són algunes de les mesures que, a priori i quan encara no es coneixen les conclusions de l'anàlisi de situació, es planteja l'alcalde per a aquest futur pla d'acció.

"Estic convençut que el diagnòstic que realitzarem ens dirà que ja tenim molt de camí avançat, ja que, des que vam assumir el govern municipal, una de les nostres principals preocupacions ha estat sanejar la vida pública i dotar de la màxima transparència la gestió local", argumenta l'alcalde, en al·lusió a iniciatives com la publicació de la declaració de béns dels regidors "abans que ho requerira la llei", el redisseny del web municipal per fer més accessible la informació, l'ampliació dels canals de participació ciutadana o "l'acceptació de totes les comissions d'investigació que s'han plantejat". "Hem donat passos importants, però volem continuar intensificant aquest treball", afegeix.

L'avaluació es desenvoluparà durant els mesos d'octubre, novembre i desembre i se centrarà en l'anàlisi del grau de compliment d'indicadors de transparència internacionalment reconeguts en àrees com el nivell d'informació que s'ofereix sobre la corporació local, les relacions de l'Administració amb la ciutadania, la transparència econòmica i financera i en les contractacions o en matèria urbanística, entre d'altres qüestions. Una vegada conegudes les conclusions, un grup de treball s'encarregarà de l'elaboració del pla d'acció municipal per la transparència.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es