Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

La Unitat de Mediació i el Congrés Iberoamericà de Mediació Policial arriben fins a Colòmbia

dilluns, 14 d'octubre de 2013

La inspectora Rosana Gallardo, en el congrés policial de Bogotà

El model de mediació policial de la Policia Local de Vila-real ha tornat a traspassar fronteres, en aquesta ocasió en el III Congrés Internacional de Ciència de Policia celebrat a Bogotà (Colòmbia) i que va comptar amb la participació de la inspectora i responsable de la Unitat de Mediació de la Policia Local, Rosana Gallardo, única ponent espanyola convidada al congrés colombià. En la seua exposició, la inspectora va explicar com la "mediació policial es configura com a eina pel canvi cultural de la policia, a més de ser una pràctica saludable que funciona i dóna resultats". 

"És necessari pensar en la mediació policial incrustada en tota una cultura de pau positiva: cal assolir inversors per a la pau i apaivagar els problemes, ja que els conflictes produeixen despesa i desgast en les persones; una ciutat inclusiva com Vila-real disposa d'aquest espai on les persones poden canalitzar els seus problemes i per a això és necessari gestar canals que regeneren els lligams socials", assenyala la inspectora Gallardo, qui va fer lliurament en nom de la ciutat d'un obsequi al brigadier general Fabio Arturo Londoño, policiòleg i director del Centre d'Estudis en Ciència de Policia.

La responsable de la Unitat de Mediació Policial va aprofitar també la seua participació en el congrés de Bogotà para donar a conèixer el I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial ¿tercer d'àmbit nacional- que se celebrarà al gener a la ciutat i que "consolidarà Vila-real com a ciutat mediadora i congressual". El certamen, assenyala la inspectora, ha despertat l'interés entre els representants policials dels diferents països que han acudit al seminari de Bogotà i que han manifestat la seua intenció d'assistir a la trobada prevista per a gener. Xile, Equador, Mèxic, Brasil i Guatemala són alguns dels països que es disposen a visitar Vila-real al gener amb ocasió del Congrés Iberoamericà de Mediació Policial.

Galeria multimèdia

Imatges

La inspectora Rosana Gallardo, en el congrés policial de Bogotà_2 La inspectora Rosana Gallardo, en el congrés policial de Bogotà_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es