Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Participació s'obri al debat ciutadà amb propostes directes de les entitats veïnals i cíviques

dijous, 17 d'octubre de 2013

Consell de Participació Ciutadana, 17 d'octubre de 2013_2

El Consell de Participació Ciutadana es consolida com a fòrum per al debat tant de projectes de futur per a la ciutat com de propostes plantejades per les mateixes entitats cíviques que formen part de l'organisme. La reunió del Consell celebrada aquesta vesprada ha pogut debatre fins a dues propostes sorgides de les mateixes associacions i recollir l'opinió ciutadana en dos projectes de futur per a Vila-real, com són el desenvolupament del carril bici al Termet o la iniciativa Camins Escolars impulsada per la Regidoria de Sostenibilitat precisament en resposta a una de les propostes plantejades en anteriors convocatòries del Consell de Participació.

"L'equip de govern de Vila-real ens creiem la participació ciutadana com a part fonamental de la gestió pública i ho estem demostrant convocatòria rere convocatòria d'aquest Consell de Participació Ciutadana que vam recuperar i impulsar en assumir la responsabilitat municipal", valora el regidor de Participació Ciutadana i Barris, Xavier Ochando. "És important destacar que l'actual Consell ha fet possible una participació efectiva de les entitats cíviques, aportant les seues propostes al debat, com demostren tres dels quatre punts de l'ordre del dia d'avui", assenyala Ochando.

El regidor s'ha referit d'aquesta manera al debat sorgit en la sessió d'aquesta vesprada al voltant de la regulació de la instal·lació de terrasses a la via pública, plantejat arran d'una proposta de l'associació de veïns de Cervantes, o l'acord arribat per a treballar en l'elaboració d'un reglament intern del Consell de Participació Ciutadana plantejat a proposta de la Federació d'Associacions de Veïns de Vila-real. "A partir d'aquesta iniciativa ciutadana, anem a començar a treballar per a dotar per primera vegada en la història al Consell de Participació d'un reglament de funcionament intern que permetrà aclarir molts dubtes quant al desenvolupament de les sessions i dotar de major transparència si cap l'organisme", assenyala Ochando.

Un altre dels punts de debat ha estat el projecte de Camins Escolars presentat recentment per la Regidoria de Sostenibilitat per a l'impuls de rutes segures perquè els escolars vagen al col·legi a peu o en bicicleta. "L'associació Vila-real en bici va plantejar aquesta proposta en una anterior convocatòria del Consell de Participació Ciutadana", assenyala el regidor de l'àrea, per a qui poder presentar avui el projecte pilot que es realitzarà als col·legis Botànic Calduch i Pasqual Nácher "demostra no només que hem fet possible que les entitats presenten les seues propostes, sinó també que les propostes que plantegen són escoltades i tingudes en compte".

A més del debat de les propostes ciutadanes, el Consell de Participació d'aquesta vesprada també ha servit per a conéixer l'opinió i recollir els suggeriments dels representants dels diferents col·lectius veïnals al projecte de carril bici i instal·lacions esportives en el Termet en el qual treballa la Regidoria de Territori. "Per a l'equip de govern és important conéixer la percepció i opinió de la ciutadania en els projectes i actuacions que els afecten i per això duem al debat del Consell iniciatives com la del futur carril bici a l'ermita, que tècnics d'Urbanisme han explicat als membres de l'organisme", afegeix Ochando, qui s'ha mostrat també molt satisfet de la incorporació de dues noves associacions ¿l'associació de veïns Botànic Calduch i Apavil- a un Consell de Participació Ciutadana "que segueix creixent a cada nova convocatòria".

Galeria multimèdia

Imatges

Consell de Participació Ciutadana, 17 d'octubre de 2013_1 Consell de Participació Ciutadana, 17 d'octubre de 2013
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es