Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

Federico Mayor Zaragoza se suma amb una cita al I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial de Vila-real

diumenge, 10 de novembre de 2013

Reunió de coordinació del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que se celebrarà del 29 al 31 de gener a Vila-real, continua sumant adhesions. L'última, la del reconegut catedràtic Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació per a una Cultura de Pau des de l'any 2000, director general de la Unesco des de 1987 fins a 1999 i escriptor de prestigi sobre temes de resolució de conflictes a través del diàleg, la paraula i la cultura de la pau. Mayor Zaragoza ha volgut mostrar el seu suport a l'esdeveniment vila-realenc amb una cita en la qual plasma el seu coneixement sobre la cultura de pau i destaca la importància del diàleg a l'hora de resoldre conflictes: "La gran transició de la força, a la paraula s'aveïna. La mediació és el triomf de la paraula, la gran 'arma de construcció massiva', segons Guillermo Ballenato".

"L'adhesió d'una figura de la talla de Mayor Zaragoza al congrés de mediació a través d'aquesta gran cita és una mostra més de les dimensions que està adquirint el certamen", destaca la regidora de Relacions Institucionals, Sabina Escrig, que, juntament amb la inspectora i responsable de la Unitat de Mediació de la Policia Local, Rosana Gallardo, s'encarrega de les tasques de coordinació d'un esdeveniment que "col·locarà de nou Vila-real com a un dels principals referents internacionals en l'àmbit de la mediació i reforçarà el projecte de Vila-real com a ciutat per a la celebració de congressos". Escrig fa també una valoració molt positiva dels últims avanços en l'organització del congrés policial. Per a perfilar tots els detalls de l'organització i garantir una màxima coordinació, la regidora ha presidit aquesta mateixa setmana una reunió amb tots els agents implicats en l'organització del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial.

Un dels apartats més actius dels preparatius del congrés són les tasques de promoció i dinamització a través de les xarxes socials, amb informació contínua del congrés, actualitat relacionada amb la mediació i concursos interessants. En concret, la pàgina oficial de Facebook del congrés ha posat en marxa un concurs per a aconseguir una entrada gratuïta a l'esdeveniment, per a la qual cosa tan sols és necessari respondre la pregunta "Què és la resiliència?". Les tres persones que aconseguesquen més "m'agrada" en la seua resposta passaran a la final, en la qual la comissió organitzadora del congrés decidirà quina de les tres és la resposta guanyadora. El premi serà una entrada al I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, per a gaudir dels tres dies de congrés i de les activitats publicades en el programa.

A més del perfil en Facebook, les novetats del congrés també poden seguir-se a través dels comptes oficials en Twitter i Google+, així com en la pàgina web congresoiberoamericano.vila-real.es.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es