Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real intensifica la vigilància al camp per a prevenir els robatoris de taronges en plena campanya

dilluns, 25 de novembre de 2013

Presentació de la campanya policial de vigilància i prevenció de robatoris al camp

El grup rural de la Policia Local i la Unitat de Resposta Policial inicien avui i fins al dia 15 de desembre una campanya especial de vigilància i prevenció del robatori de taronges al terme municipal de Vila-real. La campanya incidirà en el robatori de clemenules, coincidint amb la campanya de recol·lecció d'aquesta varietat de cítrics, i consistirà principalment a comprovar in situ si els treballadors que estan collint estan autoritzats i, si escau, determinar l'empresa per a la qual treballen.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, l'edil d'Agricultura, Emilio M. Obiol, i l'intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, han presentat aquests dispositius especials, que es desplegaran sobretot als accessos a zones d'horts, i incidiran en els controls a vehicles en punts estratègics de les diferents partides del terme municipal. En aquests casos, la campanya controlarà que l'origen i destinació de la mercaderia dels vehicles que transporten les taronges des dels camps de cultiu fins als magatzems siga lícit.

La finalitat d'aquesta nova campanya de prevenció de la Policia Local de Vila-real és controlar i identificar el trànsit de persones, turismes, furgonetes i camions que accedeixen a zones de les partides Madrigal, Solades, Pla Redó, Carinyena i Pinella per evitar que persones no autoritzades sostraguen cítrics en l'època de major intensitat de la campanya agrícola. "La vigilància al camp que realitza la Policia Local a través de la unitat de Policia Rural és constant, però en aquesta època específica de la campanya de recol·lecció intensifiquem encara més els controls per a reforçar més la tasca preventiva de la nostra policia i llançar dos missatges, tant als collidors i transportistes perquè sàpien quin tipus de documentació han de dur com per a alertar possibles lladres del fet que la policia estarà vigilant durant aquesta campanya", detalla Serralvo.

Per la seua banda, el regidor d'Agricultura destaca que la campanya citrícola s'està desenvolupant "amb normalitat absoluta" al terme municipal i recorda als agricultors locals que tenen a la seua disposició el servei de Policia Rural "per a qualsevol consulta, denúncia o assistència que necessiten". Referent a això, Obiol avança que el pròxim 10 de desembre s'ha convocat el Consell Agrari per a valorar el funcionament de la campanya i incideix que les competències de la vigilància al terme rural de Vila-real corresponen a la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local, dos cossos de seguretat que "estan fent molt bé els seus deures en aquest àmbit, com demostren les dades mínimes de robatoris al camp que hem registrat aquesta temporada". L'intendent Ramón Martínez fa en aquest sentit una crida a la col·laboració ciutadana perquè posen en coneixement de la Policia Local "qualsevol tipus d'incidència".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es