Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real celebrarà el dia 9 el seu segon Ple Participatiu, que amplia canals i temps per a una major participació ciutadana

dimecres, 27 de novembre de 2013

Xavier Ochando anuncia el segon ple participatiu

L'Ajuntament de Vila-real obri de nou la política municipal a la participació de la ciutadania i, per a això, ha convocat per al dilluns que ve 9 de desembre el segon Ple Participatiu de la història de la ciutat, una iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana i Barris que busca obrir un canal de comunicació directa dels veïns i veïnes amb els seus representants públics i reforçar l'aposta del consistori per la proximitat i la participació ciutadana en la gestió municipal. El regidor de l'àrea, Xavier Ochando, ha anunciat avui la convocatòria d'aquest Ple Participatiu, que en aquesta segona edició amplia els temps d'exposició i les vies de presentació de les preguntes, amb l'objectiu de "millorar alguns aspectes del funcionament i superar la participació de la ciutadania en la iniciativa".

Per a preparar aquest segon Ple Participatiu, estem treballant ja des de fa diversos mesos a través d'una comissió de treball creada específicament per a això dins del Consell de Participació Ciutadana", assenyala Ochando. Aquesta comissió, avança el regidor, es reunirà demà amb portaveus dels diferents grups polítics amb representació al consistori per a tractar de perfilar els últims detalls de la convocatòria i establir "bones pràctiques en matèria de participació".

Alguns dels acords adoptats per aquesta comissió de treball són la necessitat de formular les preguntes per escrit. "El fet de registrar les preguntes és una petició del mateix Consell de Participació Ciutadana, ja que, d'aquesta manera, el regidor a qui va dirigida la consulta pot buscar la documentació necessària per a oferir la resposta més completa als veïns", argumenta el responsable del departament.

Per a facilitar a la ciutadania el registre de les preguntes, en aquesta edició s'amplien les vies d'entrada de les consultes, que hauran de presentar-se en fulls d'instància generals en els quals s'ha d'especificar que són preguntes per al Ple Participatiu i detallar el regidor a qui van adreçades directament. D'aquesta manera, a més de presentar les instàncies en el registre situat a la planta baixa del consistori, els veïns interessats a participar-hi poden registrar també les consultes mitjançant la seu electrònica municipal. Una altra de les vies habilitades en aquest segon Ple Participatiu seran les mateixes associacions de veïns, que podran canalitzar les preguntes dels ciutadans i recollir-les a les seues seus per a registrar-les després al consistori. El dissabte 7 de desembre serà l'últim dia hàbil per a registrar les preguntes.

Una altra de les novetats de la convocatòria seran els temps d'exposició dels veïns, que tindran dos minuts per a plantejar les consultes a diferència del Ple Participatiu anterior, quan van disposar d'un sol minut. El regidor a qui vaja adreçada la pregunta tindrà també dos minuts per a respondre-la.

"És molt important que la ciutadania s'anime i faça ús d'aquest instrument de participació ciutadana, que els permet fer-nos arribar als representants municipals les seues impressions més enllà d'unes votacions cada quatre anys", assenyala Ochando, que recorda que aquesta iniciativa pionera és una més de les actuacions que en matèria de participació ciutadana ha impulsat en els dos últims anys l'equip de govern vila-realenc. En aquesta línia, el regidor s'ha referit també a la reactivació del Consell de Participació Ciutadana o el procés de pressupostos participatius, únic en la província, que precisament s'activarà de nou dissabte que ve amb la convocatòria de la jornada de debat en la qual més de 30 associacions i entitats cíviques tractaran quines són les seues prioritats per a incloure-les en els comptes municipals de 2014.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es