Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Participació Ciutadana reuneix més de 30 associacions per a incloure les seues propostes als pressupostos municipals de 2014

dissabte, 30 de novembre de 2013

Jornada per als pressupostos participatius de 2014

Més de 30 associacions locals han participat aquest matí en el III Fòrum de Pressupostos Participatius posat en marxa per la Regidoria de Participació Ciutadana i Barris per a implicar les entitats i col·lectius vila-realencs en l'elaboració dels pressupostos municipals de 2014 i poder incloure les seues propostes en el pròxim exercici. El regidor de l'àrea, Xavi Ochando, acompanyat del regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, han presidit aquesta reunió per a conéixer, a través de les més de 50 persones reunides a l'Espai Jove, les necessitats veïnals "més importants i urgents per a la ciutadania en aquests moments" i posar la "participació ciutadana en el centre de la gestió municipal".

Els regidors han explicat als assistents que enguany la partida d'inversions del pressupost serà menor a causa de la baixada de l'impost de la contribució i per la inversió en alguns projectes com la futura Ciutat Esportiva Municipal. "No obstant això, intentarem compensar aquesta reducció d'ingressos incorporant les demandes veïnals en altres partides com la de Serveis Públics que, precisament, és l'àrea més implicada en les peticions que formulen els veïns pels comptes locals", explica el responsable de Participació Ciutadana.

"Malgrat les dificultats econòmiques, podem dir que quasi un 100% de les demandes dels pressupostos participatius de 2011 i 2012 aprovades i assumides per aquest equip de govern estan ja en marxa o finalitzades", apunta Ochando, qui matisa que, tot i que algunes de les actuacions sol·licitades depenen de la Generalitat, "hem fet tot el que estava en les nostres mans per a portar endavant els projectes, com ha estat el cas de la piscina del Termet o la ronda Sud-oest". A més, recorda l'edil, la Comissió de Pressupostos Participatius, encarregada de vetlar per l'execució de les propostes presentades i incloses en cada pressupost municipal, "juga un paper molt important i fiscalitzador en cada pressupost participatiu".

D'aquesta forma, entre les propostes veïnals que van ser aprovades en els pressupostos participatius de 2012 i 2013, ja han estat executades la part que implica a l'Ajuntament de la ronda Sud-oest, la rehabilitació de la piscina del Termet, la il·luminació de la rotonda de la Llibertat, millores viàries en carrers com Santa Quitèria, Calvari, Solades o Furs de València, la xarxa de ciclocarrers, els espais per a gossos o campanyes de foment del reciclatges i suport als bancs de llibres, entre d'altres. A més, estan en marxa altres com l'obertura del carrer d'Atzeneta, la construcció de lavabos públics a la plaça del Llaurador, les millores a l'associació de veïns de la Soledat o la neteja de la Ruta Botànica i se segueix treballant en la revisió i adequació de rampes per a persones amb mobilitat reduïda.

 "L'equip de govern creiem en la participació ciutadana com a part fonamental de la gestió pública i ho estem demostrant convocatòria rere convocatòria en aquest fòrum, que ha permés posar en marxa els primers pressupostos participatius de la història de Vila-real", conclou l'edil. Ochando, a més, s'ha mostrat molt satisfet per l'increment de les associacions veïnals convocades a aquest procés a través del Consell de Participació Ciutadana, que ha passat de les 23 entitats a les més de 30 d'aquesta nova edició.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada per als pressupostos participatius de 2014_2 Jornada per als pressupostos participatius de 2014_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es