Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

L'Ajuntament destina 290.000 euros a ajudar als esportistes i clubs locals

dimecres, 4 de desembre de 2013

La regidora d'Esports dóna a conéixer els patrocinis esportius

L'Ajuntament de Vila-real destinarà aproximadament 290.00 euros a ajudar els esportistes i clubs de la ciutat. Així ho ha anunciat avui la regidora d'Esports, Silvia Gómez, qui ha recordat que "el suport als clubs i esportistes locals és per a nosaltres una prioritat". "És important que l'Ajuntament estiga al costat de tots ells, ja que la celebració d'esdeveniments i competicions ajuden també a dinamitzar, en gran mesura, l'activitat econòmica i social de la nostra ciutat", afegeix.

Per aquesta raó, la responsable de l'àrea explica que "malgrat les dificultats econòmiques del moment", el pressupost d'aquesta partida de patrocini i foment de l'esport s'ha vist incrementat en aquesta edició respecte a anys anteriors, "amb la finalitat de promocionar l'esport base en la ciutat i, per extensió, la qualitat de l'oferta d'activitats per a la ciutadania". Gómez afirma que, durant la legislatura anterior, el Partit Popular "es va dedicar a fer un atac frontal al SME amb l'única intenció de privatitzar-ho" i agrega que, per contra, "la nostra prioritat és que aquest servei siga totalment públic, fomentant l'esport base perquè considerem que és una aposta de futur i de prevenció".

"L'esport és una activitat de salut i de cohesió social per als adults però, sobretot, per als xiquets i xiquetes i, per tant, seguirem treballant com fins ara hem fet per a fomentar i potenciar l'esport escolar", apunta Gómez. "Sabem que en certa mesura és impossible que aquestes ajudes puguen arribar a dotar a tots els clubs de l'ajuda econòmica que necessitarien", assenyala i matisa que, en aquests moments, "les administracions públiques i sobretot els ajuntaments són dels pocs que poden donar suport als esportistes locals". En aquest sentit, la regidora recorda que "hem fet un important esforç perquè aquestes partides milloren de manera substancial i que la crisi afecte el menys possible el món de l'esport".

La partida de patrocini es desglossa de la forma següent: quasi 240.000 euros destinats al patrocini regular i esporàdic i quasi 42.000 euros a esportistes d'elit, "sempre comptant amb els diners que tenim i no gastant més del que es disposa com es feia en anteriors legislatures", puntualitza. Un total de 37 clubs han optat al patrocini regular després de presentar la documentació respectiva i, amb l'esporàdic, se subvencionen 44 esdeveniments i organitzacions de competicions oficials de diverses modalitats, com per exemple la Mitja Marató, Copa d'Espanya de Ciclisme, campionats nacionals de gimnàstica, torneigs nacionals de Kung Fu o el Gran Premi Vila-real de Ciclisme, conegut també com el Vila-real-Morella, que la regidora té la intenció de recuperar el 2014 després de dos anys sense celebrar-se.

Pel que fa al patrocini destinat als esportistes d'elit, entre els beneficiaris d'aquestes ajudes estan Sebastián Mora, Yurema Requena, Rubén Solera, Noel Gil, Quico Hervás i una llarga llista d'esportistes d'elit "que donen a conéixer Vila-real per tot el món i que tants èxits ens han donat tant en l'àmbit nacional com internacional", conclou Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es