Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials i les AMPA dels centres escolars impulsen la creació i el foment de bancs de llibres de text

dissabte, 7 de desembre de 2013

Un total de 18 associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA), tant de Primària com de Secundària de col·legis públics i concertats de Vila-real, es beneficiaran d'una partida de 14.500 euros habilitada per la Regidoria de Serveis Socials per a posar en funcionament i fomentar els bancs de llibres als centres educatius de la ciutat. Segons explica la regidora de l'àrea, Mònica Àlvaro, "la situació econòmica actual genera un entrebanc per a moltes llars, que no poden fer front a la compra de llibres nous per als seus fills i filles". Per aquest motiu, des de la regidoria s'han creat aquestes subvenciones amb l'objectiu d'ajudar les famílies que disposen de menys recursos per tal de fer front als costos escolars.

"Com que que no hi ha una ajuda universal ni tampoc una convocatòria per part de la Conselleria d'Educació perquè l'alumnat de Primària i Secundària de la ciutat puga accedir a l'adquisició de llibres i material escolar, des de la Regidoria de Serveis Socials s'ha valorat la situació i, fruit de diverses converses amb la coordinadora de les AMPA i, en concret, amb el seu representant, Guillermo Mercader, vam decidir encetar aquesta línia d'ajudes", explica la regidora.

La partida pressupostària per a dotar econòmicament els centres i instituts de la ciutat s'ha repartit equitativament entre les AMPA que han volgut formar part d'aquest projecte. En aquest sentit, Mercader declara que "s'ha ofert la possibilitat de participar a totes les AMPA de la ciutat i estem molt més que satisfets de la resposta massiva que hem tingut per part de les associacions". "Algunes d'aquestes ja disposen de banc de llibres i també hi ha centres escolars que en tenen un de propi, però és evident que aquesta col·laboració amb Serveis Socials servirà per a fomentar els que ja existeixen i per a ajudar a la creació de nous", puntualitza el representant de les AMPA.

"Els bancs de llibres, a banda de servir com una eina pràctica i fomentar el reciclatge i la reutilització del material escolar, ajuden els menors a prendre consciència de la importància de cuidar del material i a valorar molt més les eines amb les quals treballen", detalla Àlvaro, que destaca que "és una necessitat imperiosa la que tenim per tal que tots i totes les menors sense distinció puguen accedir a l'escolaritat en les mateixes condicions". "És una sort poder comptar a la ciutat amb unes AMPA tant conscients de la situació econòmica actual i que estiguen dispostes a treballar voluntàriament pel bé dels seus centres escolars i de l'alumnat en general", afegeix la regidora, que espera continuar treballant en aquesta línia també durant el proper curs escolar.

A més d'aquesta línia d'ajudes per al foment dels bancs de llibres, enguany la Regidoria de Serveis Socials també ha creat, per primera vegada al municipi, les beques de material infantil, destinades a l'adquisició de material didàctic per a menors de 3 a 5 anys dels col·legis de Vila-real. D'altra banda, les beques de menjador s'han universalitzat, de manera que, per primera vegada, hi han tingut accés tots els escolars del municipi amb l'únic requisit d'haver sol·licitat prèviament la beca de Conselleria. La Regidoria de Serveis Socials està actualment baremant les sol·licituds i espera resoldre-les en breu.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es