Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

La corporació municipal respon demà a les preguntes dels veïns en el segon Ple Participatiu, que es trasllada a la sala de plens

diumenge, 8 de desembre de 2013

L'Ajuntament de Vila-real celebrarà demà dilluns, a les 18.00 hores, el segon Ple Participatiu de la història de la ciutat, que es trasllada a la sala de plens de la casa consistorial des de la seua ubicació inicial a l'Auditori Municipal per a adaptar-se a les necessitats evidenciades per la ciutadania. Les diferents associacions i veïns de la ciutat han registrat fins al dissabte, últim dia del termini per a presentar les sol·licituds, un total de cinc preguntes sobre diferents aspectes de la política municipal. "D'aquesta manera, el nombre de preguntes formulades fa possible per motius de capacitat la convocatòria del Ple Participatiu a la sala que representa la màxima expressió de la sobirania local, i s'evita també la despesa que hauria suposat l'obertura de l'Auditori Municipal per a celebrar-lo", explica el regidor de Participació Ciutadana i Barris, Xavier Ochando. 

"El Ple Participatiu, instaurat per primera vegada a la ciutat l'any passat, és un més dels múltiples canals de connexió i comunicació amb la ciutadania que hem obert des que vam assumir el govern municipal per a afavorir que els veïns i veïnes de la ciutat puguen fer arribar als seus representants municipals els seus suggeriments, dubtes o queixes", assenyala l'edil. En aquesta línia, el regidor recorda iniciatives impulsades pel consistori en els dos últims anys com la reactivació del Consell de Participació Ciutadana, la redacció d'un reglament de participació ciutadana, la incorporació de la iniciativa ciutadana als plens municipals o la implantació dels pressupostos participatius, entre d'altres. "Però, sobretot, el més important és que els ciutadans i les associacions saben que l'Ajuntament està obert a les seues peticions i que, sempre que tenen algun dubte o consulta, poden contactar amb nosaltres directament per a resoldre-les de manera immediata. Aquesta flexibilitat i facilitat per a contactar amb nosaltres, ja siga amb Participació Ciutadana o amb altres departaments municipals, és el que, tal com els mateixos representants veïnals ens han manifestat, els fa innecessari acudir a mecanismes extraordinaris com el Ple Participatiu per a resoldre les seues consultes", argumenta Ochando. 

"Tanmateix, des de l'equip de govern creiem en la participació ciutadana com un dels eixos de la gestió municipal a través de tots els canals possibles", assenyala el regidor de l'àrea, que avança la voluntat del departament de continuar depurant els mecanismes i fórmules de funcionament per a futures convocatòries del Ple Participatiu. En aquesta segona edició de la iniciativa, que se celebrarà demà a les 18.00 hores a la sala de plens, els veïns que han registrat les seues preguntes, dirigides a qualsevol dels regidors de la corporació o a l'alcalde de la ciutat, tindran dos minuts per a exposar-les, el doble del temps de què van disposar en la primera edició del Ple Participatiu. El regidor a qui vaja dirigida la pregunta tindrà també dos minuts per a respondre-la.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es