Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'UJI analitzarà l'impacte socioeconòmic del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial de Vila-real

diumenge, 15 de desembre de 2013

La Universitat Jaume I de Castelló s'encarregarà de realitzar un estudi de l'impacte socioeconòmic que generarà a Vila-real el I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que es desenvoluparà del 29 al 31 de gener a l'Auditori. Així ho ha constatat la regidora de Relacions Institucionals, Sabina Escrig, qui indica que l'Ajuntament acaba de signar un conveni amb l'UJI, a través de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, amb l'objectiu de conéixer la repercussió econòmica d'un esdeveniment que "col·locarà de nou a Vila-real com un dels principals referents internacionals en l'àmbit de la mediació i reforçarà el projecte del municipi com a ciutat per a la celebració de congressos". 

"La finalitat d'aquest acord és poder obtenir dades concretes des d'un punt de vista econòmic", explica Escrig. En aquesta línia, la regidora recorda que la celebració de congressos és una de les grans apostes de l'equip de govern, "ja que sabem que és un element de desenvolupament i dinamització molt important". 

L'estudi arreplegarà, entre d'altres temes, la possible inversió que generarà el congrés en la ciutat i la repercussió social i promoció exterior de Vila-real en la premsa internacional, "sobretot en aquells països que ens visiten durant la celebració del congrés", assenyala l'edil. De moment i, a falta de quasi dos mesos per a la seua celebració, més de 200 persones ja s'han inscrit "en un esdeveniment de primeríssim nivell mundial que comptarà amb la participació de ponents de gran rellevància en l'àmbit nacional i internacional".

D'altra banda, el passat 22 de novembre es va tancar el termini de recepció dels projectes que s'han presentat al concurs de l'estatueta commemorativa del Premi Josep Redorta Lorente en Mediació Policial Ciutat de Vila-real. Un concurs posat en marxa pel departament amb la intenció de promoure la participació de la ciutadania en el congrés i l'objectiu del qual és realitzar una estatueta amb material ceràmic, que representarà la medicació policial i es convertirà en el guardó d'aquest primer congrés i el de futures edicions. La setmana que ve es reunirà el jurat -format per l'alcalde o regidor en qui delegue, un membre de la Policia Local, un membre del Consell de Participació Ciutadana i dues persones qualificades professionalment i relacionades amb el món de la ceràmica- amb la finalitat de triar el guanyador, que rebrà com a premi 600 euros.

La regidora de Relacions Institucionals ha volgut destacar també "l'excel·lent treball" dels tres joves beneficiaris del programa Vilabeca 2013 que estan treballant en l'organització del Congrés Iberoamericà de Mediació Policial i "que han realitzat un gran esforç perquè arribara la informació a tots els centres educatius, associacions, professionals, etc."

Per a ampliar informació sobre el Congrés, ponents, inscripcions i programa es pot consultar la web http://congresoiberoamericano.vila-real.es

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es