Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

Vila-real impulsa les vendes locals i el turisme amb el I Taller demostració de tall de pernil Ciutat de Vila-real

tornar Imprimir

dilluns, 16 de desembre de 2013

Sala de premsa, Economia, Turisme

Presentació del I Taller-Demostració de Tall de Pernil Ciutat de Vila-real

Vila-real impulsa les vendes locals i el turisme amb el I Taller demostració de tall de pernil Ciutat de Vila-real

L'art de tallar pernil arribarà al febrer a les llars dels vila-realencs de la mà de dos reconeguts mestres talladors i el I Taller demostració de tall de pernil Ciutat de Vila-real. El regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, acompanyat pel president de l'Associació Cultural Gastronòmica i Ramadera de Vila-real, Paco Navarro, ha presentat avui aquesta nova iniciativa amb la qual el consistori persegueix "fomentar l'oci i el turisme i dinamitzar el comerç local". 

Amb aquest objectiu, la participació en el taller, que tindrà lloc en la Casa dels Mundina el dissabte 1 de febrer, s'ha plantejat com part d'una iniciativa de dinamització del comerç local. En concret, per a optar a la jornada serà necessari haver realitzat compres en establiments del municipi per un import mínim de 20 euros. Aquestes compres, després d'emplenar els corresponents vals, donaran dret a entrar en el sorteig de les 20 places amb què compta el curs i cinc premis d'un pernil cadascun. "Hem considerat que 20 euros en compres és una xifra assequible i universal; d'aquesta forma, qualsevol persona que consumesca més de 20 euros en els comerços locals podrà emplenar la seua papereta i dipositar-la a l'oficina de Turisme per a participar al sorteig, en el qual les 20 primeres paperetes rebran com a premi una de les 20 places del curs i les cinc següents rebran com a obsequi un pernil", detalla Obiol. 

El I Taller demostració de tall de pernil Ciutat de Vila-real està organitzat per la recentment creada Associació Cultural, Gastronòmica i Ramadera i patrocinat per les regidories de Turisme i d'Economia. Els resultats del sorteig amb els noms dels participants es donaran a conéixer el 29 de gener a través de la pàgina de Turisme de Vila-real a Facebook i el curs s'impartirà a les 18.00 hores del dissabte 1 de febrer a la Casa dels Mundina. El restaurador Manuel Chabrera i el campió d'Espanya de tall de pernil, Juan M. Aguilar, ambdós membres de l'Associació Nacional de Talladors de Pernil, seran els mestres que ensenyaran als 20 afortunats la millor forma de tallar un pernil. 

"El taller respon a la demanda que el sector ens havia fet arribar d'aquest tipus d'iniciatives en la ciutat i ens permetrà no només formar en un àmbit de la cuina domèstica en auge sinó també impulsar l'oci i el consum en unes dates propícies com són les actuals", valora el regidor de Turisme. L'edil, a més, ha fet una crida als restauradors i comerços locals perquè passen per l'oficina de Turisme a informar-se i arreplegar els materials necessaris per a la campanya. "Tant des del departament de Turisme com des de la Regidoria d'Economia realitzarem una difusió exhaustiva de la iniciativa, amb cartells i flyers que es repartiran en els comerços i restaurants per a fomentar la participació, però pot haver negocis als quals no arribem i per això volem fer una crida al sector perquè s'aprope a l'oficina de Turisme", conclou Obiol.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es