Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

La Dona obri el curs de 2014 amb més de 15 tallers i activitats per a la recerca d'ocupació i el desenvolupament personal

tornar Imprimir

dilluns, 30 de desembre de 2013

Igualtat, Sala de premsa

Programació de la regidoria de la Dona gener-març 2014

La Dona obri el curs de 2014 amb més de 15 tallers i activitats per a la recerca d'ocupació i el desenvolupament personal

La Regidoria de la Dona reprén en el primer trimestre de l'any la programació de cursos i activitats amb una quinzena de tallers i més de 200 places centrats a oferir a les dones eines que permeten reforçar el seu posicionament per a la recerca d'una ocupació, afavorir el seu desenvolupament personal i obrir vies per a la reflexió. La regidora de la Dona, Mònica Àlvaro, ha presentat aquest matí la nova programació de gener a març de 2014, en la qual destacarà també la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Setmana de la Dona, del 3 al 8 de març. 

"En aquesta nova campanya, el departament de la Dona oferim a la població més de 15 tallers i activitats, entre els quals destaquen, sobretot, aquells pensats a enfortir el currículum de les persones, ajudar-les en la tasca de trobar un treball i continuar millorant totes aquelles habilitats que ens fan úniques i que hem de potenciar en la recerca d'ocupació", valora Àlvaro. Amb aquest objectiu, la programació de 2014 arranca amb una nova edició dels tallers Prepara't per a aconseguir feina, Activa la teua autoempleabilitat, Trau partit de la teua veu o Trau-te partit, com a eines per a millorar la imatge personal amb pocs recursos econòmics. També es mantenen altres cursos de gran acceptació en anteriors edicions per a l'alfabetització en Internet (Internet pràctica i Internet pràctica: avancem) que, "juntament amb els tallers de labors de retalls, són els que major demanda tenen". De fet, afegeix la regidora, "en les dues anteriors programacions ja hem desdoblat aquests cursos per a abastar la demanda". 

Altres tallers de "caràcter més intimista" i que tornen a oferir-se enguany són Mima't i estima't, Teatre fòrum, el Grup de mares o la Risoteràpia, així com aquells destinats a enfortir la musculatura i mantenir-se en forma, com Bollywood. En aquest apartat, enguany s'incorpora com a principal novetat un taller quinzenal per a la reeducació del sòl pelvià. "Es tracta d'un múscul interior que tenim les dones i que amb l'edat, l'embaràs o altres causes pot generar molts problemes. Enfortir la musculatura pelviana amb exercicis bàsics pot prevenir l'aparició de problemes en el futur, així com millorar les nostres relacions sexuals", detalla Àlvaro, que destaca que el taller de reeducació del sòl pelvià "no s'havia oferit mai a Vila-real". 

La programació de la Dona incorpora de nou les sessions monogràfiques que tant d'èxit de participació estan tenint, centrades especialment en els remeis casolans, amb una sessió sobre La saviesa de les nostres àvies, a més de cuina de temporada i quatre xarrades del cicle El part com a repte, perquè "totes les persones interessades puguen gaudir de consells i tècniques a l'hora d'afrontar el part".

Juntament amb la programació d'activitats, el pròxim 7 de febrer començarà la XII Campanya de prevenció de la violència de gènere en les aules, que es perllongarà fins al 21 de març amb importants novetats per a "fer més visible i amena aquesta campanya dirigida a les joves i als joves". Una xarrada sobre la bretxa salarial de gènere (20 de febrer), el I Torneig de futbol sala femení Ciutat de Vila-real (4 de gener) i les activitats al voltant de la Setmana de les Dones (del 3 al 8 de març), amb xarrades, visites a diferents espais i la gravació d'un videoclip, entre d'altres, completen el programa de la Dona per al primer trimestre de l'any.

"Amb el lema 'Tu ets la protagonista', hem confeccionat una programació molt completa, centrada en les capacitats de les dones, orientada a la recerca d'ocupació i a l'associacionisme, a la qual des de la Regidoria de la Dona volem convidar totes les veïnes i veïns de la ciutat a participar", conclou Àlvaro. Les preinscripcions, a la Casa de la Dona o per correu electrònic (casadona@ajvila-real.es), podran formalitzar-se del 7 al 13 de gener.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

La regidora de la Dona, Mònica Àlvaro, presenta la programació
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es