Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

El III Pla integral de Nadal de la Policia Local se salda amb menys denúncies en comerços i només un 3% de positius en alcoholèmies

divendres, 10 de gener de 2014

El III Pla integral de Nadal en convivència, posat en marxa durant les passades festes nadalenques per part de la Policia Local, s'ha saldat amb un resultat positiu en els dos fronts principals d'actuació, la prevenció de la seguretat viària i el control sobre la venda ambulant i la seguretat dels productes a la venda en els establiments locals. "L'objectiu de la campanya integral Nadal en convivència és, precisament, el de la prevenció i garantir la tranquil·litat en les festes nadalenques, i en aquest sentit el balanç que podem fer d'aquesta tercera edició no pot ser més que satisfactori, ja que hem pogut passar un Nadal sense incidències remarcables", valora el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo. 

La campanya s'ha perllongat des del passat 9 de desembre fins al 6 de gener i, amb l'objectiu de garantir la seguretat viària, ha inclòs, entre altres mesures de control, la realització d'un total de 522 controls d'alcoholèmia en diferents punts de la ciutat i franges horàries. D'aquests controls, 17 van donar resultats positius, la qual cosa significa una disminució respecte a l'any passat (19) que, segons Serralvo, demostra que "la important tasca de conscienciació i prevenció que realitza la Policia Local de Vila-real dóna els seus fruits, encara que hem de continuar treballant en les campanyes de sensibilització i informació que realitzem al llarg de tot l'any per a poder arribar a un resultat zero". En aquesta línia, el regidor de Seguretat Ciutadana insisteix que la finalitat d'aquest tipus de controls no és mai sancionadora sinó fonamentalment preventiva, "tal com reflecteix el fet que poc més del 3% de tots els controls realitzats resulta positiu", conclou. 

També l'actuació de la Uceco durant les passades festes permet extraure conclusions positives. Dels nou locals que han estat inspeccionats, tan sols s'ha registrat una denúncia per infracció relacionada amb la venda de productes pirotècnics, mentre que han estat retirats de la venda vuit joguets i han estat intervingudes 950 unitats de productes pirotècnics, 23 làsers i 115 samarretes d'equips LFP falsificades. "En aquesta campanya hem pogut comprovar que s'ha registrat un descens quant a les denúncies i que bona part dels joguets inspeccionats, un àmbit que motivava fa uns anys la major part de les intervencions, compleix en l'actualitat amb les mesures de seguretat i d'etiquetatge establits per la normativa", conclou Serralvo.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es