Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

El Congrés Iberoamericà de Mediació Policial ja té estatueta per a reconéixer els millors treballs en mediació

diumenge, 12 de gener de 2014

Reunió del jurat del concurs de l'estatueta_1

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que se celebrarà del 29 al 31 de gener a Vila-real, ja té la seua estatueta. L'obra Mutuo Acuerdo, del jove cordovès Jesús Escudero Galán, ha estat la guanyadora del concurs convocat per la regidoria de Relacions Institucionals per a representar el premi Josep Redorta Lorente en Mediació Policial, Ciutat de Vila-real i convertir-se, d'aquesta manera, en el guardó del congrés, amb el qual es reconeixeran els millors treballs en l'àmbit de la mediació policial. 

El treball d'Escudero, que rebrà com a premi 600 euros, ha estat seleccionat aquesta setmana d'entre un total d'11 projectes presentats davant un jurat format pel regidor de Territori i Turisme, Emilio M. Obiol, el president de la Federació d'Associacions de Veïns, Josep Maria Rubert, el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, l'intendent general cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i l'artista ceramista Ángel Igual.

Els treballs presentats a concurs havien d'estar realitzats amb material ceràmic i representar la mediació policial. En aquest cas, l'obra ha estat valorada per la seua originalitat, temàtica i "per captar l'essència de pau, unió i acord que se cercava des de la Policia Local de Vila-real", detalla la responsable de la Unitat de Mediació Policial de Vila-real, Rosana Gallardo. La inspectora avança que tant el guanyador del concurs de l'estatueta com el mateix Josep Redorta, "prestigiós mediador internacional i autor de nombrosos treballs sobre la mediació", assistiran al congrés per a arreplegar els seus respectius guardons. 

Per la seua banda, la regidora de Relacions Institucionals, Sabina Escrig, recorda que el pròxim dia 20 de gener es tancarà el termini d'inscripció per a participar en el I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, en el qual, de moment, hi ha més de 200 persones inscrites. Un esdeveniment en el qual participaren ponents de reconegut prestigi i congressistes de països com Argentina, Brasil, Colòmbia, Xile, França i Puerto Rico, a més de comptar amb l'adhesió del reconegut catedràtic Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació per a una Cultura de Pau des de l'any 2000 i director general de la Unesco des de 1987 fins a 1999. "Es tracta d'un esdeveniment de primeríssim nivell mundial que col·locarà de nou la nostra ciutat com un dels principals referents internacionals en l'àmbit de la mediació i reforçarà el projecte de Vila-real com a ciutat per a la celebració de congressos", incideix Escrig. 

La Coral Sant Jaume i el guitarrista David Eres Brun també estaran presents en un esdeveniment que compta, a més, "amb una vessant integradora i humana", matisa Gallardo, en sumar-se l'actuació musical de Subidown del Amor del grup Guipidown de València i la participació de l'Associació Síndrome de Down de Castelló amb hostesses per al desenvolupament de l'esdeveniment. 

Per a ampliar informació sobre el congrés, ponents, inscripcions i programa es pot consultar el web http://congresoiberoamericano.vila-real.es

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió del jurat del concurs de l'estatueta
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es