Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials complementa fins al 100% les ajudes de menjador de la Conselleria i atorga un total de 283 beques

dimarts, 14 de gener de 2014

Tots els xiquets i xiquetes de Vila-real que tenen una beca de menjador de la Generalitat, que cobreix el 70% del cost del servei, i que havien sol·licitat l'ajuda municipal veuran cobert el cost íntegre del menjador aquest curs. La regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, ha valorat molt positivament el resultat del procés en conéixer l'acta provisional de la concessió de les beques municipals, que, després de la modificació de l'ordenança municipal aprovada enguany, s'han incrementat de les 62 de l'any passat a les 283 atorgades per a aquest curs. 

El canvi d'ordenança ha permés que, per primera vegada, tots i totes les xiquetes de primària i infantil de la ciutat pogueren sol·licitar una beca de menjador i no solament els de centres concertats i d'infantil, tal com es feia en l'anterior legislatura, amb l'únic requisit d'haver demanat també la beca de menjador a la Conselleria d'Educació. "Amb aquesta modificació, el nombre de sol·licituds s'ha incrementat notablement, així com també el nombre de beques concedides i finalment seran 283 els xiquets i xiquetes que pateixen situacions econòmiques i socials de dificultat els que gaudiran íntegrament de la beca", valora la regidora. 

"A més, quan es concedeix la beca municipal, al contrari que la de Conselleria, es cobreix el servei íntegre de menjador, és a dir, els 4,25 euros del cost màxim per xiquet i dia, mentre que les beques de la Generalitat només aporten 3,95 euros per xiquet i dia", declara Àlvaro. "D'aquesta manera", afegeix, "no deixem cap menor penjat i els col·legis podran fer front de forma íntegra a les despeses de menjador. "Gràcies a l'aportació municipal, la totalitat de famílies que han sol·licitat beca municipal i fins ara només tenien una ajuda del 70% concedida per part de la Conselleria, podran seguir gaudint del servei de forma completament gratuïta fins a finals de curs", incideix.

Tot i això, la regidora avança que durant el primer semestre de l'any s'efectuaran els canvis i mesures necessàries per tal d'ampliar el nombre de beques i acurtar terminis de concessió. "La correcta nutrició infantil i ajudar a famílies amb problemes és una prioritat de la Regidoria de Serveis Socials, per la qual cosa, de cara al curs escolar 2014-2015, volem ampliar el nombre de beques concedides i també tenir en compte aquells casos on la Conselleria no atorga l'ajuda", agrega. "En un moment com l'actual, en el qual s'està parlant de desnutrició infantil als col·legis, la notícia de la concessió de les beques municipals de menjador corrobora que Vila-real té un govern local on primen els drets socials i les garanties a la ciutadania, especialment quan es tracta de menors", conclou la regidora de Serveis Socials.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es