Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Les sancions per incomplir l'Ordenança de convivència ciutadana baixen un 14% el 2013

diumenge, 26 de gener de 2014

La Policia Local de Vila-real va tancar l'any 2013 amb un total de 209 denúncies per incomplir l'Ordenança de convivència ciutadana, la qual cosa significa un 14% menys que el 2012, quan es van formalitzar 243 sancions. Així es constata de l'estadística extreta de la memòria anual que reflecteix que, tant les campanyes de sensibilització sobre l'ordenança com els treball de prevenció i vigilància dels agents locals, estan donant els seus fruits. 

Per àrees, el major nombre d'infraccions en el 2013 estan provocades per causar danys, brutícia o mal ús de les vies i espais públics, actituds que han provocat un total de 42 sancions, seguides de les 26 denúncies per excés de soroll, tant en habitatges com en locals. En el cas de pintades i pegat de cartells, hi ha hagut 12 denúncies i quant als amos de gossos que no arrepleguen els excrements dels seus animals en la via pública l'any passat es van formalitzar un total de sis sancions. Pel que afecta a les penyes, s'han interposat nou denúncies per no estar inscrites en el registre, cinc per mantenir la música fora de l'horari permés i tres per causar molèsties al veïnat. 

A més de la vigilància d'espais públics perquè complesquen les normes de convivència ciutadana, la Policia Local de Vila-real també desenvolupa una important tasca en la persecució d'actuacions que vulneren les normes de seguretat ciutadana, principalment en tot allò relacionat amb la tinença i consum de drogues en la via pública. En aquest sentit, durant l'any 2013 s'han interposat 211 denúncies per aquest motiu, 17 més que en el 2012, i tres per tinença d'armes. Pel que afecta a les infraccions detectades en les ordenances municipals, destaquen les 23 denúncies interposades per l'incompliment de l'Ordenança de venda no sedentària, 16 per tinença d'animals potencialment perillosos i 21 per recol·lecció de caragols en el terme municipal. 

En relació a les denúncies per trànsit, el 2013 es van formalitzar un total de 4.092, de les quals 641 van ser remeses a la Prefectura Provincial de Trànsit de Castelló, la majoria d'elles, 421, relacionades amb la Inspecció Tècnica de Vehicles.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es