Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

Més de 350 persones participen aquesta setmana a Vila-real en el I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

dilluns, 27 de gener de 2014

Presentació del programa del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial i tercer nacional abordarà aquesta setmana a Vila-real la mediació policial i la cultura de la pau per a la resolució de conflictes de la mà de reconeguts ponents, que tornaran a col·locar Vila-real en una posició d'avantguarda en l'àmbit de la mediació policial. L'Auditori Municipal serà l'escenari dels tres dies de congrés, de dimecres a divendres, en els quals es donaran cita més de 350 persones, entre ponents i congressistes. "Amb aquesta importantíssima cita, la ciutat de Vila-real no només torna a demostrar la seua posició de referent mundial en l'àmbit de la mediació en conflictes sinó que també inicia una nova senda com a ciutat acollidora de congressos i festivals que constitueix una oportunitat molt interessant en termes turístics", valora la regidora de Relacions Institucionals, Sabina Escrig. 

L'edil ha presentat aquest matí, juntament amb la inspectora i responsable de la Unitat de Mediació de la Policia Local, Rosana Gallardo, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, els últims detalls del congrés, per al qual es preveu la participació de congressistes i ponents de països com Argentina, Colòmbia, Brasil, Guatemala, Xile o França. El certamen s'ha estructurat en quatre blocs temàtics, el primer dels quals se centrarà en 'La construcció d'un futur inclusiu', amb les conferències de la mediadora intercultural Saloua Laghrich "La mediació intercultural entre les dones víctimes de violència de gènere i la Policia" o "La responsabilitat dels mitjans de comunicació en la difusió dels conflictes", del periodista i escriptor Fernando G. Delgado. 

El segon dels blocs, el dimecres a la vesprada, exposarà exemples reals de la implementació de la mediació en diferents institucions policials, com la Policia de Panamà, Fuenlabrada o Màlaga, entre d'altres. El dijous, el Congrés Iberoamericà centrarà l'atenció en la mediació policial com a eina en la gestió extrajudicial de conflictes, amb ponents com Teresa María del Val, el fiscal en cap provincial de Castelló, José Luis Cuesta, o el secretari general del Fòrum Mundial de Mediació de Brasil, Hélder Risler d'Oliveira, entre d'altres. El consultor Emilio Duró i la ponència "Canviant la mirada. La clau eres tu" completen el programa del dijous, jornada en la qual també es farà lliurament del Premi Josep Redorta a la mediació policial. 

El Congrés es tancarà el divendres amb una jornada dedicada a la reflexió sobre 'El procés policial que ve'. "No podem canviar el passat, però podem prevenir el futur; preparar-nos per a l'excel·lència i pensar com volem que siga la policia del futur", assenyala la inspectora Gallardo. Per a això, la jornada del divendres comptarà amb les ponències de Vicente Garrido, el coordinador de la política de víctimes del Govern basc Txema Urquijo o l'escriptor i creador de la sèrie de televisió Pulseras rojas, Albert Espinosa. Un world café a l'Espai Jove i la dinàmica "Negociar amb el dolent de la pel·lícula" posaran el punt final a les ponències del Congrés, que es tancarà amb el lliurament de certificats als participants. 

"El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial torna a col·locar la Policia Local de Vila-real en el mapa internacional de la mediació i ens consolida en un àmbit en el qual treballem des de l'any 2004 i del qual a poc a poc comencem a recollir els fruits, com demostra el fet que cada vegada són més els casos que se'ns deriven des d'altres institucions i organismes, com la Fiscalia", destaca l'intendent general, José Ramón Nieto.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es