Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial -> Notícies del congrés

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial consagra Vila-real com a seu d'esdeveniments i referent en mediació

dimecres, 29 de gener de 2014

Inauguració del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial i tercer d'abast nacional ha arrancat aquest matí a Vila-real amb la primera jornada de ponències i una participació que supera els 350 congressistes i conferenciants. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha estat l'encarregat d'obrir el programa tècnic amb la ponència 'Mediació i política', una conferència en la qual ha abordat la necessitat d'utilitzar nous mecanismes i instruments adaptats al futur per a garantir la convivència des d'un punt de vista interdisciplinar. En la seua dissertació, Benlloch ha donat la benvinguda als participants, arribats des de diferents punts d'Espanya i Iberoamèrica, a un congrés que "consagra Vila-real com ciutat de congressos, festivals i esdeveniments" i que suposa el reflex de la "internacionalització" assolida pel model de mediació policial de la ciutat, que complirà una dècada enguany. 

"Negociació i mediació són consubstancials a la política. En concret, en allò que respecta al municipalisme, a la política feta des de la proximitat, es tracta d'un instrument potentíssim i poc utilitzat", assenyala Benlloch, per a qui la mediació i en particular l'exercida per agents de l'autoritat "és una excel·lent oportunitat per a prevenir conflictes latents i aportar millores que permeten la cooperació". La ponència del primer edil ha inaugurat un programa congressual que dedica la primera jornada a reflexionar en dos blocs temàtics: la construcció d'un futur inclusiu per a tots i la implementació de la mediació en les institucions policials, amb moments musicals a càrrec del teatre Subidown i la Coral Sant Jaume. 

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial continua demà amb una jornada centrada en la gestió extrajudicial dels conflictes, en la qual destaquen les ponències del professor Ulisses Pittí, de la Universitat de Panamà; Hélder Risler d'Oliveira, del Fòrum Mundial de Mediació de Brasil o el consultor Emilio Duró. El lliurament del primer premi a la mediació Josep Redorta serà un altre dels actes destacats de demà. El divendres, la jornada se centrarà en 'El procés policial que ve', amb una desena d'activitats i ponents de la talla de l'escriptor Alberto Espinosa, el professor Vicente Garrido Genovés o l'instructor cap d'investigació de la policia basca Teo Santos, entre molts altres. 

La regidora de Relacions Institucionals, Sabina Escrig; l'edil de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto; així com l'intendent Ramón Martínez i la inspectora Rosana Gallardo, han donat la benvinguda juntament amb l'alcalde als participants en el seminari. Tots ells han destacat la trajectòria de la Unitat de Mediació de la policia vila-realenca des de la seua creació, de manera pionera, fa una dècada fins a la consolidació que suposa aquest I Congrés Iberoamericà. En aquesta línia, Escrig ha volgut destacar la labor diària de la Policia Local, que la converteix en "un servei per i per a la ciutadania" i ha convidat els assistents a "gaudir de Vila-real", una ciutat, afegeix, que avança de la mà d'aquest seminari i de la mediació en la seua consolidació com a seu de congressos i festivals.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial_3 Inauguració del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial_2 Inauguració del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es