Inici -> └rees -> Policia Local -> Campanyes

Una nova campanya policial incideix en la vigilÓncia i prevenciˇ de les distraccions al volant per a evitar accidents

dissabte, 1 de febrer de 2014

La Policia Local de Vila-real se suma, del 3 al 14 de febrer, a una nova campanya de vigilÓncia i prevenciˇ de les distraccions al volant per a evitar accidents de trÓnsit. Les dades de la DGT revelen que la pŔrdua d'atenciˇ durant la conducciˇ, principalment per l'˙s de telŔfons m˛bils, navegadors i altres dispositius, entre altres causes, ha estat el 2013 un factor concurrent en un 39% dels accidents, tant en vies interurbanes (46%) com en les vies urbanes (34%). 

L'objectiu de la campanya Ús conscienciar els ciutadans de la importÓncia d'una conducciˇ responsable i incidir sobre la necessitat de mantenir l'atenciˇ al volant. Per a aix˛, els agents realitzaran controls en diferents punts de la xarxa urbana. 

Entre les distraccions mÚs habituals en la conducciˇ es troba marcar un n˙mero de telŔfon m˛bil, respondre una telefonada, encendre un cigarret, ajustar la rÓdio o el reproductor de CD mentre es condueix, ja que totes aquestes accions suposen apartar la vista de la carretera durant un temps, perÝode en el qual el vehicle circula sense control i poden sorgir circumstÓncies que provoquen un greu accident. Unes altres de les causes freqŘents d'accident sˇn l'˙s indegut dels sistemes de navegaciˇ o GPS, llegir un diari o un mapa, tractar d'expulsar un insecte del cotxe o fumar al volant. 

La policia recorda que la conducciˇ amb auriculars o utilitzant manualment dispositius de telefonia m˛bil o navegadors estÓ considerada com a infracciˇ greu en la legislaciˇ aplicable, amb sancions que poden arribar als 200 euros.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es