Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real signa un conveni amb la Universitat de Panamà per a reforçar la formació internacional en mediació policial

diumenge, 2 de febrer de 2014

Signatura del conveni amb la Universitat de Panamà_1

El model de mediació de la Policia Local de Vila-real segueix avançant passos en la seua consolidació internacional. Després del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha formalitzat amb la Universitat de Panamà, representada pel doctor Ulisses Pittí, un nou conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i l'entitat acadèmica que permetrà afermar a la ciutat en l'àmbit de la formació en mediació i gestió de conflictes. L'acord se suma als signats durant la visita institucional a Bogotà amb la Policia Nacional de Colòmbia i amb la universitat del país, en aquest cas centrada en la internacionalització de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real. 

El conveni amb la Universitat de Panamà, que ha estat subscrit en el marc de la participació del professor Ulisses Pittí en el congrés de mediació celebrat aquesta setmana a l'Auditori, té per objecte "propiciar la col·laboració i l'intercanvi de professionals" entre ambdues entitats, així com el desenvolupament de programes i projectes específics comuns, a concretar en futurs protocols de col·laboració. Per a arribar a aquestes finalitats, l'Ajuntament posa a la disposició de la universitat panamenya les unitats de Mediació Policial (Umepol), Documentació (Udoc), Control d'Establiments i Consum (Uceco) i Diversitat (Unidipol) de la Policia Local, per a la "realització de consultes, compartir eines i metodologies", així com per a la realització de pràctiques professionals en qualsevol de les titulacions que ofereix la Universitat de Panamà. El conveni també contempla la cooperació entre ambdues entitats per al desenvolupament de programes, cursos o titulacions específiques, entre altres aspectes.

"El protocol de col·laboració que hem signat amb la Universitat de Panamà és una mostra més de la potència de la nostra policia en l'àmbit de la mediació i totes les oportunitats de futur que ens obri, com ha quedat àmpliament demostrat aquesta mateixa setmana amb la celebració del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial", assenyala Benlloch, qui avança que l'equip de govern està treballant ja en "interessants iniciatives" en la línia de seguir consolidant la mediació vila-realenca com a referència internacional en la gestió de conflictes. En aquesta línia s'emmarquen les negociacions iniciades pel primer edil per a la creació d'una escola i un títol específic homologat en matèria de mediació.

Galeria multimèdia

Imatges

Signatura del conveni amb la Universitat de Panamà
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es