Inici

Vila-real acudeix per primera vegada a Cevisama per a donar suport a la indústria i difondre la Càtedra d'Innovació Ceràmica

dimecres, 5 de febrer de 2014

Xus Sempere i Juan Carda presenten la participació de Vila-real a Cevisama

L'Ajuntament de Vila-real estarà present la pròxima setmana per primera vegada en Cevisama amb un espai propi. En aquesta edició del Saló Internacional de València, l'Ajuntament acudirà juntament amb la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, a Fira València amb un espai a l'estand provincial, amb l'objectiu d'acompanyar "la indústria en un dels esdeveniments més importants del sector i mostrar-los totes les possibilitats, projectes i programes que desenvolupa al llarg de l'any la càtedra vila-realenca". 

El regidor d'Innovació, Xus Sempere, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, han presentat aquest matí la presència de Vila-real en la fira de Cevisama, que es materialitzarà en una completa agenda d'activitats durant els quatre dies del certamen entre les quals destaquen la presentació de la mateixa càtedra o l'anunci de la vuitena trobada francoespanyola de química i física de l'estat sòlid, una "trobada científica d'alt nivell i extraordinàriament important", que se celebrarà del 2 al 4 d'abril a Vila-real. El director de la Càtedra ha avançat alguns dels continguts d'aquestes jornades internacionals, com l'atenció "especial al paper de les dones en la ciència, amb un reconeixement a les dones científiques" o la concessió de premis a la trajectòria industrial d'empreses tant espanyoles com franceses que permeten posar en valor "l'aplicació industrial del coneixement i la investigació científics". 

L'agenda en Cevisama es completa amb la presentació d'un projecte europeu d'ús de tecnologia làser incorporada a la cocció ceràmica, en el qual col·labora la càtedra, o demostracions de valorització de residus i producció de rajoles ecològiques, entre altres activitats. De fet, la participació de la càtedra en Cevisama començarà abans fins i tot de la inauguració de la fira. "La Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre ens ha convidat a participar en el jurat dels Premis Alfa d'Or, un dels més rellevants del sector, que reconeixen els treballs més innovadors de les empreses", avança Carda. El director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica també destaca la importància de la presència en la fira per a "ampliar els contactes i posar en relació empreses espanyoles i estrangeres, de manera que puguen crear sinergies d'investigació entre elles". 

"L'Ajuntament de Vila-real hem estat sempre al costat de la nostra indústria ceràmica, un dels nostres principals motors econòmic i de futur. La creació de la mateixa Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, a través d'un conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I, és la mostra més evident d'aquesta aposta. Però volem anar encara més enllà i, per això, ara que s'acosta un dels esdeveniments més significatius per a la nostra indústria com és la fira internacional de Cevisama, volem estar al costat de les nostres empreses", valora Sempere.

L'edil d'Innovació ha volgut agrair també a la Diputació Provincial l'oferiment perquè Vila-real s'incorpore a l'estand provincial, al costat d'altres ajuntaments del triangle del taulellet. "És la primera vegada que se'ns proposa i estem segurs que serà una experiència molt gratificant i enriquidora", afegeix Sempere.

"En funció dels resultats, valorarem seguir ampliant la nostra presència i activitats en la fira en futures edicions, sempre amb l'objectiu d'acompanyar la nostra indústria en un esdeveniment de la rellevància de Cevisama, en el qual les empreses mostren les seues novetats i també nous desenvolupaments i aplicacions que marquen el caràcter innovador de la indústria. Volem que Cevisama siga un punt de partida per a estudiar les oportunitats que ens ofereix la fira", conclou Sempere.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es