Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els pressupostos participatius invertiran més de mig milió d'euros en les propostes més valorades pels veïns

dimecres, 12 de febrer de 2014

Xavier Ochando i Javier Serralvo presenten els pressupostos participatius de 2014

Els pressupostos participatius de 2014 inclouran la posada en marxa de les 10 demandes més valorades pels veïns de Vila-real. En total, aquestes propostes comptaran amb una partida de 548.000 euros, la qual cosa significa un 3,5% del capítol de despesa corrent del pressupost municipal d'enguany. 

L'edil de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, i el regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, han destacat durant la presentació que en els comptes de 2014 es dóna resposta a la major part de les demandes expressades en el III Fòrum de Pressupostos Participatius, que va reunir 16 associacions a finals de l'any passat. En concret, explica Ochando, "de les 12 peticions que van prioritzar els veïns, hem inclòs les 10 primeres en els pressupostos municipals". 

La creació d'horts urbans, tallers d'ocupació o escoles taller, adequar solars com a zona esportiva i de jocs al carrer d'Alfred Nobel o la instal·lació d'elements limitadors de velocitat als carrers de Borriol i Cronista Traver, ja en execució, així com als carrers de la Consolació, Ambaixador Mascarell i Polo de Bernabé són algunes de les accions previstes. També s'urbanitzarà el carrer de les Corts Valencianes i es millorarà la il·luminació tant de la passarel·la de l'estació com de les seues proximitats, a més d'incrementar la xarxa de parcs canins en la zona nord-est de la ciutat. L'ordenació de zones d'aparcament amb pintura viària i arreglar voreres i rampes d'alguns carrers com Màrtirs de la Independència completen les propostes, moltes de les quals estan en execució o ja realitzades. Finalment, els pressupostos participatius inclouran també la solució als mals olors de l'avinguda de Pius XII. 

Altres dues propostes han quedat en estudi, encara que Ochando matisa que "en cap cas descartem la seua inclusió en els comptes municipals si els informes són positius". Es tracta d'acabar d'urbanitzar el carrer de la Serra d'Irta, construint voreres i instal·lant la il·luminació, i el control de la població de gats en la zona del Madrigal. 

Per la seua banda, el regidor d'Hisenda especifica que les actuacions impliquen a diferents regidories i destaca que, si no hi ha més propostes ni necessitats plantejades en aquests pressupostos,"és perquè cada dia estem fent una participació veïnal activa atenent totes les demandes, que afecten principalment a la Regidoria de Serveis Públics". 

Durant la presentació dels pressupostos, el responsable de Participació ha destacat que, "com ja hem demostrat, des de l'equip de govern tenim la convicció que els comptes municipals han de ser una cosa de tots els ciutadans i per a tots els ciutadans" i, en aquest sentit, recorda que "aquest equip de govern va ser el primer a posar en marxa els pressupostos participatius en la història de Vila-real". "La participació ciutadana no és una eina només per a escoltar allò que volen els veïns o veïnes, sinó que, com hem demostrat, l'Ajuntament compleix amb les propostes en incorporar-les en cadascun dels pressupostos", conclou Ochando.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es