Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La XI Mostra de Cuina Medieval recrea el dijous els anys de la fundació de Vila-real amb un sopar inspirat en 'Juego de tronos'

dissabte, 15 de febrer de 2014

La ciutat de Vila-real viurà dijous que ve el seu particular joc de trons. La Mostra de Cuina Medieval amb la qual l'Associació Gastronòmica de Vila-real recrea, des de fa 11 anys, els sabors, plats i festins de l'època fundacional de Vila-real s'ha fixat en aquesta ocasió en la saga literària Cançó de gel i de foc i la popular sèrie de televisió Juego de tronos per a oferir un consistent menú medieval a base de pastís de porc, sopa de llentilles, escórpora en salsa o cóc de llima, entre altres plats. El sopar fundacional se celebrarà el dijous 20 de febrer al restaurant Cal Dimoni i manté invariable el preu de 25 euros per plaça. 

"Enguany el menú de la Mostra de Cuina Medieval està basat al 90% en el llibre Festí de gel i de foc, el manual de cuina que recopila les receptes de Juego de tronos", explica el cuiner i president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril. Amb les receptes seleccionades, elaborades amb ingredients propis de l'època medieval, s'ha confeccionat un complet menú de vuit plats que començarà amb la fruita que els comensals trobaran damunt de la taula i acabarà amb les populars llesquetes amb ou, "que incorporarem any rere any a la mostra perquè la gent ens les demana", assenyala Abril. 

Juntament amb la fruita, el festí fundacional començarà amb la tradicional cecina i formatge, seguida d'escórpora en salsa, una recepta de cuina romana que constitueix l'únic plat de la nit que no recrea els banquets dels Set regnes de George R.R. Martin. El sopar continua amb una amanida de fruites seques amb vinagreta de gerdó, sopa de llentilles i pastís de carn, macerada amb gingebre, comí i llimona, "que aporten una combinació de sabors molt interessant". Per a les postres se servirà un cóc de llima i les llesquetes, en una minuta que es completa amb infusió de timó, pa de panses i nous, vi, cervesa i licors. 

"Són ja més de 60 els plats que hem servit en els 11 anys de Mostra de Cuina Medieval i en tots ells hem volgut ser fidels a l'època fundacional de Vila-real. De fet, en cap de les receptes que hem servit fins ara apareixen ingredients avui dia molt habituals com la creïlla, la tomaca o els fesols, ja que el 1274 encara no havien arribat a la nostra cuina", detalla Abril. El president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real valora de manera molt positiva l'evolució d'un sopar medieval que constitueix "l'aportació de l'entitat a la commemoració de la fundació de la ciutat". "Estem molt satisfets per la resposta dels vila-realencs any rere any i destaca també que cada vegada és més la gent de fora que acudeix a un sopar en el qual els participants no només menjaran bé i passaran una bona estona, sinó que també podran conéixer com era un menú típic i la cuina de l'edat mitjana", conclou. 

El preu per a assistir a aquesta XI Mostra de Cuina Medieval, que compta amb la col·laboració de les regidories de Turisme, Cultura i Tradicions de l'Ajuntament de Vila-real, es manté un any més en 25 euros. Amb una capacitat estimada en uns 150 comensals, els interessats a participar al sopar medieval poden reservar la seua plaça tant en el restaurant Cal Dimoni com en el restaurant del Casino de Caixa Rural, així com en qualsevol local que forme part de l'Associació Gastronòmica de Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es