Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Participació Ciutadana aborda l'enduriment de les sancions davant propietaris "incívics" de gossos

dijous, 27 de febrer de 2014

Consell de Participació Ciutadana 27-2-2014

El Consell de Participació Ciutadana, que ha celebrat aquesta vesprada la seua sessió ordinària, ha tractat, entre d'altres qüestions, la possible modificació de l'Ordenança de convivència ciutadana en l'articulat referit a la tinença d'animals domèstics. El debat en el Consell de Participació Ciutadana forma part del Pla d'actuació municipal contra la insalubritat i l'incivisme dels propietaris de gossos, presentada recentment per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, per a posar fi al problema dels excrements i pixats de mascotes en els espais públics. 

El Ple del Consell de Participació, presidit pel regidor Xavier Ochando, ha abordat en concret la modificació dels articles 41.1, 41.2, 41.3 i 41.4 de l'ordenança, que regulen qüestions com l'accés dels animals de companyia a parcs i jardins, l'obligatorietat de dur als gossos potencialment perillosos amb boç o d'arreplegar els excrements dels animals, així com les sancions corresponents a les infraccions relatives a aquests articles, que ara s'estableixen entre 60 i 120 euros. "L'Ordenança de convivència ciutadana va nàixer del mateix Consell de Participació i per això hem considerat que ha de ser també aquest organisme participatiu el que valore la conveniència o no de modificar la normativa i endurir les sancions per a reforçar la lluita contra l'incivisme d'alguns propietaris de mascotes", assenyala Ochando. "Aquest és, a més, un tema que preocupa la ciutadania i per això, i també perquè vam considerar que en aquests temps de crisi l'enduriment de les sancions pot ser onerós per a les famílies, creiem que és el Consell de Participació, com a òrgan en el qual està representada la societat vila-realenca, el que ha de pronunciar-se respecte d'això", afegeix. 

Un altre dels punts de l'ordre del dia porta al Consell de Participació Ciutadana el debat sobre la subrogació de la gestió o ventre de lloguer. Per a això, una parella de Vila-real que s'ha mobilitzat en els últims mesos per a aconseguir que aquest mètode de reproducció siga legal al país ha sol·licitat explicar als membres de l'organisme en què consisteix la gestació subrogada. L'elecció dels membres de la comissió de seguiment dels pressupostos participatius, que, una vegada definesca la seua composició, començarà les seues reunions en un termini d'uns dos mesos aproximadament, ha estat un altre dels punts del Ple del Consell.

En la reunió d'aquesta vesprada, el Consell de Participació Ciutadana ha incorporat a l'associació d'aturats de Vila-real, Adavi, de manera que ja són 31 els col·lectius, a més dels representants polítics i del Consell Escolar, que formen part d'aquest organisme, amb un total de 38 membres. "Cada vegada són més les associacions que s'integren en el Consell de Participació Ciutadana i això és una cosa que ens satisfà, i molt, ja que significa que tenim una societat dinàmica i activa que percep el Consell de Participació com un organisme per a la participació efectiva en la vida pública. Des del primer moment, hem demostrat la nostra aposta clara per fomentar la participació, reactivant un consell que en anteriors mandats no funcionava i creant altres múltiples canals perquè la ciutadania forme part dels processos de decisió en les qüestiones que afecten el seu dia a dia. El creixement i la bona salut del Consell de Participació Ciutadana avalen aquesta aposta", conclou el regidor de Participació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es