Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Unitat de Resposta Policial intensifica els controls amb 2.536 vigilàncies preventives en espais públics durant 2013

diumenge, 2 de març de 2014

La Unitat de Resposta Policial (URP) de la Policia Local de Vila-real va tancar l'any 2013 amb un total de 2.536 actuacions de vigilància preventiva en centres comercials, zones residencials, jardins, esdeveniments públics o centres escolars, amb la identificació de més de 1.000 persones i la formalització de 174 denúncies per infringir la Llei de protecció de la seguretat ciutadana. L'estadística, extreta de la memòria anual d'aquesta unitat policial, la principal funció de la qual és la vigilància d'espais públics per a garantir la seguretat dels ciutadans, reflecteix el 2013 una intensificació dels controls i vigilàncies preventives amb 187 punts controlats més que el 2012, en el qual es van xifrar 2.349. 

La majoria d'actuacions de vigilància desenvolupades durant l'exercici passat per la URP corresponen a parcs i punts conflictius de la ciutat (1.421), si bé també s'han realitzat controls preventius en instituts i centres escolars (782) i en zones residencials per a la prevenció de robatoris (333), a més de les vigilàncies efectuades en zona centre i àrees comercials o en els serveis especials relacionats amb la celebració d'esdeveniments públics. La tasca preventiva d'aquesta unitat durant 2013 es completa amb la identificació de 1.082 persones i la participació en 77 controls estàtics. 

A més de la vigilància d'espais públics, la URP també desenvolupa un important treball en la persecució d'actuacions que vulneren les normes de seguretat ciutadana, principalment en tot allò relacionat amb la tinença i consum de drogues en la via pública. En aquest sentit, durant l'any 2013 la Unitat de Resposta Policial ha interposat 149 denúncies per aquest motiu, que se sumen a les 19 formalitzades per pertorbació de l'ordre públic i altres sis per tinença d'armes. 

En el control de menors, una altra de les àrees d'activitat de la Unitat de Resposta Policial, s'han detectat 20 casos d'absentisme escolar, molt inferior al registrat durant l'anterior exercici, en el qual es van detectar 62 casos i s'ha actuat en 83 infraccions detectades en les ordenances municipals. El consum d'alcohol en la via pública (12), les actuacions en casals i penyes (21), quatre denúncies per recol·lecció de caragols en el terme municipal o les intervencions per tinença d'animals potencialment perillosos (1 denúncia) han estat unes altres de les actuacions de la URP durant el passat 2013. 

La unitat ha intervingut com a policia d'enllaç en un total de 54 serveis, ha participat en 27 detencions i ha desenvolupat més de mig centenar de campanyes i serveis especials al llarg de tot l'any.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es