Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Prop de 600 escolars incorporen les taronges a un desdejuni saludable de la mà de nous tallers de Salut i Agricultura

dijous, 6 de març de 2014

Desdejunis saludables en Carlos Sarthou

Prop de 600 alumnes de tercer de primària dels 14 col·legis de Vila-real participen en una nova campanya, promoguda pels departaments de Salut i d'Agricultura, per a l'educació nutricional dels més menuts i la promoció del consum de taronges entre els escolars, precisament en la setmana que la ciutat acull la seua II Fira Citrícola que, des de demà i fins a l'11 de març, ha programat més de 40 activitats i un recinte firal amb la participació de 32 estands d'entitats, col·lectius i empreses relacionades amb el sector agrícola. 

Els regidors d'Esports i Salut, Silvia Gómez, i Territori, Emilio M. Obiol, han visitat aquesta setmana els alumnes del col·legi Carles Sarthou en una de les sessions del taller 'Avui, desdejuna al col·le!' d'educació nutricional i gastronomia infantil, que incorpora el repartiment de caixes de taronges, retolades amb la imatge de la II Fira Citrícola de Vila-real, per al consum de les diferents varietats de citrícs als col·legis. L'objectiu de la iniciativa és ensenyar els xiquets la importància de realitzar un desdejuni correcte i fomentar els hàbits per a adquirir una alimentació sana des de la infància. "Un bon desdejuni enforteix la capacitat física i mental, la creativitat, el treball i el rendiment escolar", assenyala Gómez, "per la qual cosa ja des de la infància s'ha de promoure la seua realització per a aconseguir un hàbit que perdure tota la vida". 

En la mateixa línia, Obiol incideix en els valors nutricionals de la taronja i la importància de promoure també des d'edats primerenques el seu consum i el coneixement de les diferents varietats de cítrics. "És una forma excel·lent d'aproximar-se als més menuts perquè coneguen les propietats i característiques de les taronges, un producte molt nostre que hem de promoure i protegir pel seu valor nutricional però també cultural i econòmic", assenyala. En aquesta sentit, Obiol recorda que la II Fira Citrícola de Vila-real abordarà les noves oportunitats de negoci de l'agricultura, showcooking a càrrec de reconeguts cuiners de tot el país o també un espai didàctic en el recinte firal dedicat, igual que el programa nutricional, als més menuts. 

Els tallers consisteixen en entretingudes classes pràctiques sobre alimentació d'aproximadament una hora de durada en les quals les nutricionistes Eva Fortuño i María Chiva ensenyen als xiquets bons hàbits alimentaris jugant. Al principi es lliura a cada alumne un got de plàstic per a introduir la llet i el cacau soluble. El desdejuni es completa amb pa blanc o integral, oli d'oliva verge i com a peça de fruita, taronges, que canviaran segons la temporada de la campanya citrícola. Una vegada acabat el desdejuni, que ells mateixos han preparat, es realitza un mural sobre el desdejuni saludable per a decorar la classe. La base del mural són retalls de diferents aliments perquè els xiquets situen cadascun d'ells i puguen aplicar tot allò que han aprés. 

El taller 'Avui, desdejuna al col·le!' va començar el passat 26 de febrer i finalitzarà el 9 d'abril. La regidora d'Esports i Salut i l'edil de Territori han volgut acompanyar en una de les primeres jornades als escolars del col·legi Carles Sarthou en aquest apetitós i complet desdejuni ric en vitamines.

Galeria multimèdia

Imatges

Desdejunis saludables en Carlos Sarthou_4 Desdejunis saludables en Carlos Sarthou_3 Desdejunis saludables en Carlos Sarthou_2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es