Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

L'Ajuntament incrementa en més de 14 punts la transparència municipal durant els últims tres anys

dijous, 6 de març de 2014

Ple extraordinari del Consell de Participació Ciutadana. 6-3-2014

L'Ajuntament de Vila-real ha incrementat en més de 14 punts el grau de transparència en la gestió municipal i ha multiplicat per quatre el compliment dels indicadors de la nova llei de transparència, tal com revela el diagnòstic encarregat per l'equip de govern que ha presentat l'alcalde, José Benlloch, als veïns en un ple extraordinari del Consell de Participació Ciutadana, al qual també han assistit els regidors de Solidaritat, Integració i Cooperació, Alejandro Moreno, i de Participació, Xavier Ochando. 

En el Consell també s'ha informat la societat vila-realenca sobre l'estudi sociològic realitzat recentment a la ciutat. "Una mostra clara de l'aposta de l'equip de govern per la transparència en la gestió dels recursos públics i la rendició de comptes a la ciutadania és precisament que és davant del Consell de Participació Ciutadana, que representa la societat vila-realenca, on presentem un informe que és, sobretot, un punt de partida per a continuar avançant per a millorar encara més la transparència i el contacte amb la ciutadania", assenyala l'alcalde. 

El regidor de Solidaritat, Alejandro Moreno, ha estat l'encarregat de detallar els resultats de l'estudi, que a partir de l'anàlisi del web municipal conclou que en el període 2011-2014 s'han incrementat substancialment els indicadors de transparència en matèries com la informació sobre la corporació municipal, les retribucions i patrimoni, o les relacions amb la ciutadania. L'informe destaca la millora de la navegabilitat en el web municipal i de les funcionalitats dirigides a la prestació de serveis als ciutadans. Totes aquestes millores han suposat el pas dels 15 indicadors de transparència que es complien el 2011 (17,5%) als 28 actuals (31,87%), ja siga amb caràcter total o parcial, del total de 80 indicadors ITA de transparència reconeguts en l'àmbit internacional. Aquestes xifres suposen un increment de 14,37 punts, dada que reflecteix "un increment substancial que avala l'aposta de l'equip de govern per la transparència i la proximitat amb la ciutadania i que ens anima a continuar treballant per a seguir avançant en aquest camí els pròxims anys", afirma el primer edil. 

En aquest sentit, les conclusions de l'estudi de transparència recomanen l'elaboració d'un pla de transparència per fases, en la línia de la voluntat manifestada per l'equip de govern municipal, amb l'objectiu de continuar implementant millores que permeten arribar a un 50% del total d'indicadors. Per a això, l'informe inclou una bateria de propostes com la incorporació al portal web municipal d'un apartat específic de transparència, la formació en aquesta matèria del personal municipal i responsables polítics o l'elaboració d'un codi de bon govern, entre d'altres. 

Per altra banda, l'alcalde i regidors també han informat els membres del Consell de Participació Ciutadana sobre els resultat de l'Estudi sociològic municipal realitzat el 2013 per una empresa especialitzada per a conéixer les necessitats i preocupacions de la ciutadania. "Es tracta, igual que l'informe sobre la transparència, d'un instrument que pot ajudar a millorar la qualitat de vida i a resoldre els problemes que preocupen els veïns i per això és el Consell de Participació el lloc idoni per a donar-ne a conéixer els resultats", conclou Benlloch.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es