Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Rural recupera el 2013 prop de 9.000 quilos de taronges i 100 quilos de caragols en més de 7.000 controls

dilluns, 10 de març de 2014

La labor de vigilància del terme municipal, en particular en matèria de seguretat ciutadana, trànsit, abocaments i patrimoni, que realitza el Grup Rural de la Policia Local de Vila-real ha permés el 2013 la recuperació de prop de 9.000 quilos de taronges i intervenir més de 100 quilos de caragols en les més de 7.000 actuacions de vigilància i control realitzades, entre visites a pous de regs, horts, polígons, punts d'abocament o zones de masets, entre d'altres. La memòria estadística anual del Grup Rural corresponent a 2013 detalla les actuacions realitzades per la unitat en àmbits com la seguretat, els abocaments, la vigilància del patrimoni o les reclamacions i mediacions en el camp, amb quatre casos resolts dels cinc plantejats. 

En l'àmbit de la seguretat ciutadana, els agents del Grup Rural han realitzat vigilàncies en zones de masets, finques, caragolers, polígons industrials, partides del terme municipal, naus abandonades i assentaments il·legals, així com en pous de reg. En aquestes actuacions, s'han identificat 367 persones i 142 vehicles i s'han formalitzat 16 denúncies. En qüestions relacionades amb el trànsit, els agents han realitzat 28 controls esporàdics i han col·laborat en 26 accidents de circulació. A més, han participat en control d'incendis, zones inundables, serveis humanitaris o control en esdeveniments de caràcter esportiu o religiós.

Els abocaments en el terme municipal han suposat la realització de 1.319 punts de vigilància i s'han prestat durant tot l'any 275 hores d'atenció directa al públic de les oficines del Grup Rural. La memòria també detalla les 804 hores destinades pels agents rurals a les assistències a col·legis i regulació del trànsit en els accessos als centres docents o les 210 visites realitzades durant 2013 al patrimoni històric per a vetllar pel seu bon estat i conservació. 

Una de les àrees d'actuació a l'alça en la Policia Rural els últims anys és la referent a la vigilància i identificació de recol·lectors de caragols al terme municipal. En els 133 dispositius de control realitzats en aquest àmbit, els agents rurals han aconseguit identificar 31 persones i 13 vehicles, i han intervingut un total de 105 quilos de caragols, una xifra notablement inferior als 533 quilos recuperats durant l'any anterior. Aquestes actuacions han derivat en la interposició de 15 denúncies per vulneració de la Llei 042/2007, del patrimoni natural i de la biodiversitat, i en l'elaboració de 30 informes. A aquestes detencions, se sumen les quatre persones arrestades per robatoris de cítrics, en unes actuacions que han suposat la intervenció de dos vehicles i la recuperació de 8.945 quilos de taronges que anaven a ser sostretes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es