Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil forma 31 aspirants a voluntaris de tota la província amb el curs bàsic de l'Ivaspe a Vila-real

diumenge, 16 de març de 2014

Curs de formació de voluntaris de Protecció Civil_1

Un total de 31 aspirants a voluntaris de Protecció Civil de la província de Castelló han participat en el Curs de Formació Bàsica de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, impartit a Vila-real per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) amb l'objectiu de facilitar a totes aquelles persones que volen formar part del cos de voluntaris d'aquest servei d'emergències la formació necessària per a ingressar en les agrupacions de la província. En concret, els 31 aspirants d'aquesta edició del curs s'incorporaran, en el cas de superar les proves, a les agrupacions de Vila-real, Borriana, Onda, Nules i la Llosa. 

El curs, que ha finalitzat aquest cap de setmana amb una simulació d'actuació en un sinistre, compta amb classes teòriques impartides per professors habilitats per l'Ivaspe a la Prefectura de la Policia Local i classes pràctiques desenvolupades en diferents localitzacions de Vila-real. En les diferents sessions, els aspirants reben formació en prevenció i intervenció en emergències, comunicacions, primers auxilis, normativa aplicable a les seues funcions, plans d'emergència, recerca i localització de persones desaparegudes, així com actuació en incendis i accidents amb mercaderies perilloses. 

"La formació a través d'aquests cursos de l'Ivaspe assegura l'homogeneïtzació de les actuacions del voluntariat en situacions d'emergència, a més de crear empatia i unió entre els membres de les diferents agrupacions, amb les quals es coincideix habitualment en l'assistència a esdeveniments i emergències en tota la província", valora el tècnic del Servei Municipal de Protecció Civil, Ismael Solsona. En aquesta línia, el responsable del servei explica que habitualment "els ajuntaments que celebren esdeveniments multitudinaris, esportius, taurins o pirotècnics, en els quals es precisa personal de Protecció Civil, sol·liciten ajuda a altres municipis per a poder cobrir aquests esdeveniments, ja que amb els voluntaris locals no es disposaria del personal suficient". Front a aquesta realitat, el fet que els voluntaris hagen de superar els cursos de l'Ivaspe garanteix que els membres de totes les agrupacions de la província tinguen una formació homogènia i coneguen la metodologia precisa per a poder actuar en qualsevol situació i municipi d'una forma estandarditzada i efectiva. 

"Quan la formació dels voluntaris es realitzava de forma individual en cada ajuntament, hi havia massa diferències formatives entre els distints voluntaris, fins i tot en ocasions s'havia de prescindir de l'ajuda d'alguna agrupació pel desconeixement de l'operativa de Protecció Civil", detalla Solsona. "En l'actualitat, quan un esdeveniment precisa voluntariat extern al municipi, tenim la seguretat que els voluntaris coneixen les diferents operatives i açò simplifica molt les tasques d'organització, els costos i els temps de preparació", afegeix. 

El voluntariat de Protecció Civil ingressa en el cos després de sol·licitar-lo a l'Ajuntament. Quan finalitzen aquest curs, després d'un període de prova de sis mesos, passen a formar part de l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de la localitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Curs de formació de voluntaris de Protecció Civil Curs de formació de voluntaris de Protecció Civil_3 Curs de formació de voluntaris de Protecció Civil_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es