Inici

Els plens municipals podran seguir-se per primera vegada en directe a través del canal de l'Ajuntament a Youtube

tornar Imprimir

dimarts, 18 de març de 2014

Noves tecnologies, Sala de premsa, Ajuntament

El regidor Javier Serralvo anuncia l'emissió dels plenaris en directe a través de Youtube

Els plens municipals podran seguir-se per primera vegada en directe a través del canal de l'Ajuntament a Youtube

L'Ajuntament de Vila-real emetrà en directe els plens municipals a través del canal de vídeos Youtube. El regidor de Modernització de l'Administració, Javier Serralvo, ha presentat el nou servei, que persegueix "millorar la comunicació amb la ciutadania i la transparència en la gestió" i que permetrà "dur els plens a les cases dels veïns i veïnes de Vila-real sense cap cost per al consistori". Per a això, l'emissió dels plens municipals utilitzarà el servei gratuït de reproducció en temps real que ofereix la xarxa de vídeos Youtube, "la plataforma de major abast i accessibilitat, per a garantir que els plens arriben a la màxima població possible i a través de qualsevol tipus de dispositiu amb una alta qualitat de la imatge". 

Per a seguir els plens en directe o visualitzar els vídeos d'actualitat i serveis municipals que l'Ajuntament de Vila-real publica en el seu compte de Youtube, tan sols serà necessari connectar-se amb la pàgina www.youtube.com/ajuntamentvila, que en l'actualitat disposa de més d'un centenar de vídeos i ha superat ja les 12.000 reproduccions. Encara que no és necessari per a poder visualitzar els vídeos, Serralvo anima els vila-realencs a subscriure's al canal municipal, una opció que permet els usuaris rebre alertes sobre els nous reportatges o emissions en directe i estar, d'aquesta manera, "permanentment al dia de l'actualitat municipal". 

"Des del primer minut que vam assumir la tasca de govern municipal, un dels nostres principals objectius ha estat sempre incrementar la transparència en la gestió. Per això, vam iniciar l'enregistrament i emissió dels plens íntegres a través de la televisió local, que en l'anterior legislatura va arribar a estar fins i tot vetat", recorda Serralvo. "Ara, donem un pas més enllà i, aprofitant les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies de la comunicació, facilitarem a qualsevol persona el seguiment dels plens en el moment mateix que es produeix el debat, perquè puguen conéixer de primera mà i des de les seues cases o el lloc en el qual es troben les qüestions que més els afecten i els interessen", afegeix. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Vila-real es convertirà en un dels pocs ajuntaments a emetre en directe els plens municipals i un dels primers a utilitzar el sistema de reproducció en temps real a través de Youtube per a fer-ho. Aquest sistema ofereix una sèrie d'avantatges sobre altres plataformes de vídeos, principalment el seu cost, ja que es tracta d'un servei gratuït enfront dels elevats costos que suposen altres tipus de sistemes, a més de la qualitat de l'emissió i la seua accessibilitat. "Es tracta de la xarxa de vídeos més estesa i accessible, la qual cosa ens permet arribar millor i a més gent", indica el responsable del Departament de Noves Tecnologies, qui incideix també que l'ús de Youtube garanteix el seguiment de les emissions des de qualsevol tipus de dispositiu, com televisions intel·ligents, tabletes, ordinadors o mòbils.

El canal de l'Ajuntament en Youtube se suma a la presència cada vegada major del consistori en les xarxes socials, amb perfils institucionals en Facebook, Twitter, Google+ i la xarxa de fotografies Flickr, que suposen ja un 10% del total de les 30.000 visites mensuals que rep la web municipal. Les emissions en streaming començaran en el pròxim Ple ordinari, el dilluns 31 de març, i es planteja també la possibilitat d'ampliar el seu ús en un futur a altre tipus d'activitats o esdeveniments organitzats per l'Ajuntament i d'interés per a la ciutadania.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es