Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

La Unitat de Mediació de la Policia Local de Vila-real aconsegueix el 90% d'èxit en la resolució de conflictes

dimecres, 19 de març de 2014

La Unitat de Mediació de la Policia Local de Vila-real va culminar amb acord entre les parts el 90% dels casos tramitats en 2013. Aquesta és una de les principals dades que s'extrauen del balanç d'una unitat que s'ha convertit en un referent mundial en l'àmbit de la mediació com a via per a la resolució de conflictes. 

En concret, al llarg del passat any, la Policia Local ha participat de forma activa en la resolució d'un total de 254 casos, dels quals 190 pertanyen a reclamacions d'àmbit comunitari i rural. Una xifra superior respecte a 2012, quan la participació dels agents en les demandes ciutadanes va ser de 174 requeriments veïnals. No obstant això, el 2013 les reclamacions en l'àmbit comunitari van patir una xicoteta disminució, amb 113 actuacions enfront de les 124 de l'exercici anterior, mentre que en l'àmbit rural la xifra va arribar als 77 casos atesos. 

Entre els assumptes tractats en l'àmbit comunitari les reclamacions estan relacionades en la seua majoria amb la insalubritat de la via pública (49%) , seguida pels conflictes o molèsties originades per animals (22% ) i per sorolls (16%). Pel que respecta als assumptes d'àmbit rural, en el seua majoria són per neteja de la finca (29%), seguida de marges (12% ) i sostracció (9%). 

A més d'actuar en conflictes de caràcter veïnal, els mediadors de la Policia Local participen en centres escolars (cinc casos) o en col·laboració amb la justícia (tres casos). En tots ells s'ha obtingut una resolució satisfactòria per a les parts implicades. 

La memòria anual de la unitat també reflecteix que el 98% dels usuaris es mostra molt satisfet o satisfet de l'actuació policial. A més, les intervencions de mediació han complit amb el termini de resolució de 60 dies que es va fixar en la Carta de Servei en un 93% dels casos.

Pel que fa al perfil dels usuaris, un 98% dels demandants del servei són de nacionalitat espanyola seguit d'un 2% de població romanesa. De les persones reclamades un 92% són de nacionalitat espanyola i un 3% de nacionalitat romanesa; mentre que la franja d'edat amb major percentatge d'usuaris comprén els veïns entre 31 i 65 anys i predominen els homes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es