Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Les biblioteques de Vila-real programen un ampli ventall d'activitats per a celebrar el mes dedicat al llibre

dijous, 27 de març de 2014

Dia Internacional del Llibre Infantil

El Servei Municipal de Biblioteques de Vila-real dedicarà la seua programació del mes d'abril al voltant del llibre. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil, el 2 d'abril, aniversari del naixement d'Andersen, les biblioteques han organitzat tallers, narracions de contes infantils i activitats en les quals es premiarà als escolars amb llibres. 

L'Organització Espanyola per al Llibre Infantil (OEPLI), amb el patrocini del Ministeri de Cultura, convida cada any unes 200 biblioteques de tot Espanya, entre elles les de Vila-real (Secció Infantil de l'avinguda de Pius XII, l'agència de les Solades i l'agència del Pilar), a participar en l'activitat sobre contes d'Andersen. Les sessions de contes d'aquest autor es realitzaran en els centres bibliotecaris els dies 1, 2 i 3 a les 17.30 hores. Juntament amb la narració dels contes, s'exposaran tots els dibuixos que han realitzat els xiquets i les xiquetes lectors sobre el conte d'Andersen La princesa i el pèsol i es mantindran exposats fins al 23 d'abril, Dia del Llibre, jornada en la qual es repartiran premis de llibres i altres regals als més destacats.

Com a novetat, enguany es farà el I Concurs Infantil de Punts de Llibre 2014, en el qual podran participar els xiquets i xiquetes socis de les biblioteques infantils realitzant il·lustracions fins al 22 d'abril. Com en l'activitat anterior, en el Dia del Llibre es lliuraran els diplomes i els lots de llibres als lectors que resulten guanyadors. 

Durant aquest mes, també continuaran les activitats de foment de la lectura del segon trimestre. A més de Contes i bolquers, l'activitat de Bebeteca per als més menuts (15 mesos a 2 anys), en aquesta ocasió es presenten dues novetats: Contes amb els 5 sentits (per a 2 i 3 anys) i Un viatge literari (per a 4 a 6 anys).

A més, amb motiu del 30é Aniversari dels Premis del Certamen Ciutat de Vila-real, la secció Dossiers vila-realencs del web de la Biblioteca presentarà la col·lecció d'obres guardonades, en les diferents modalitats de poesia, narrativa, assaig i teatre, ordenades cronològicament i amb un breu comentari de cadascuna d'elles. Amb el mateix objectiu de de donar a conéixer les biblioteques digitals i els textos del domini públic que contenen, en la Revista Digital de la Biblioteca es publicarà un nou lliurament de Tesoros Digitales. En aquesta ocasió, amb la commemoració del centenari de la Primera Guerra Mundial, es presentarà la primera part de la literatura creada al seu voltant; en concret memòries, records, poesia i narrativa gràfica.

Galeria multimèdia

Imatges

Dia Internacional del Llibre Infantil_1 30é Aniversari del Certamen Literari Ciutat de Vila-real
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es