Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real reordena les places de discapacitats per a evitar la "picaresca" i atendre les necessitats "reals" d'aparcament

dimarts, 8 d'abril de 2014

Reunió de la Policia Local amb Acudim

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, ha iniciat una revisió de les places d'aparcament reservades per a persones amb discapacitat amb l'objectiu de garantir que totes les persones amb mobilitat reduïda "troben lloc quan ho necessiten" i, al mateix temps, "evitar la picaresca i prevenir certs abusos", explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, qui aquest matí ha presentat el nou protocol de reserva d'estacionament per a persones amb discapacitat.

En aquest nou protocol s'inclouen diferents accions, com la renovació de les targetes d'estacionament per a persones amb discapacitat. "En aquests moments estem canviant les reserves d'estacionament", explica l'intendent general en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, qui destaca que, actualment, es concedeixen dos tipus de reserves: les targetes genèriques, seguint el model normalitzat de targeta que es reconeix pels estats membres de la Unió Europea, i les específiques de Vila-real, que concedeix l'Ajuntament a tots aquells amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% i un mínim de 7 punts de mobilitat reduïda. La nova regulació de les targetes també haurà d'incloure un certificat del metge de capçalera en el qual determine l'existència de dificultats de mobilitat que requeresca ajuda per al seu desplaçament. 

"Es tracta d'una targeta d'estacionament especial que podrà utilitzar-se quan conduesca la mateixa persona amb discapacitat si està autoritzada o bé quan el conductor siga una altra persona distinta, però, en tot cas, el vehicle haurà de transportar la persona amb mobilitat reduïda titular de la targeta", assegura Nieto, qui indica que les noves targetes seran renovades cada dos anys i incorporarà un holograma o marca d'aigua per a evitar falsificacions. "Evitar que siguen unes targetes utilitzades per qui no ha de fer, és a dir, un ús indegut per part de familiars com succeeix en alguns casos o les falsificacions mitjançant fotocòpies és el que no volem", apunta el responsable de la Policia Local. La previsió és que la nova concessió rebaixe els permisos dels 180 actuals als 130.

A més, entre les actuacions previstes també s'inclou una reordenació en les places d'estacionament i l'habilitació d'espais reservats a les persones de mobilitat reduïda en edificis públics, centres culturals, espais d'oci, parcs i jardins, centres de salut "per a poder aparcar per a fer qualsevol tràmit", afirma el cap de la Policia Local, qui assenyala que també queden regulades les concessions d'aparcaments reservats davant els habitatges. De fet, en aquests moments s'estan portant a terme els treballs de senyalització i s'està modificant el color de la reserva d'estacionament, que passarà de groc a blau.

"En aquesta iniciativa hem comptat en tot moment amb la col·laboració d'Acudim, ja que ens interessa conéixer l'opinió de les persones més afectades", explica Serralvo. Per la seua banda, la presidenta d'Acudim, Fina Mora, destaca el gran treball i implicació de l'actual equip de govern "pel seu interés a atendre les necessitats del col"lectiu" i ha fet una crida a la ciutadania per a recordar que "totes aquestes mesures suposen un cost per al consistori i que per tant s'ha de ser responsables amb l'ús de les targetes i no abusar dels drets concedits".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del nou protocol de reserves de places per a persones amb discapacitat
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es