Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real vigilarà el bon ús de les reserves i targetes d'estacionament per a persones amb discapacitat

dissabte, 19 d'abril de 2014

La Unitat de Trànsit de la Policia Local de Vila-real, en col·laboració amb la Unidepol i Acudim, posarà en marxa des del 22 d'abril fins a l'11 de maig la desena campanya "Eliminant barreres". La principal novetat d'aquesta edició és la incorporació del nou protocol d'actuació per part de la Policia Local amb l'objectiu de garantir l'aparcament per a les persones amb mobilitat reduïda i supervisar que els usuaris que disposen de targetes i places d'estacionament reservades compleixen amb els requisits per al seu ús. 

Per això i gràcies a la incorporació de les noves targetes identificatives "amb reserva particular", els agents podran realitzar un reconeixement més exacte d'aquest tipus d'autoritzacions, segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, que recorda que, en aquests moments, el consistori està renovant les targetes i reserves d'estacionament per a persones amb discapacitat "per a major seguretat d'aquest col·lectiu". Aquestes targetes, totalment personals i intransferibles, acrediten la discapacitat i porten incorporat un número que ha de coincidir amb el que apareix en el senyal vertical de la reserva d'estacionament, així com un holograma o marca d'aigua imprés per a evitar falsificacions. 

"Aquesta campanya, un any més, pretén crear consciència ciutadana, consciència que comença per respectar els espais que hi ha reservats per a les persones amb mobilitat reduïda i consciència per part d'aquelles persones que no fan un ús correcte d'aquestes targetes", incideix Serralvo, que valora que "es tracta de prevenir un tipus de pràctiques que no només suposen incomplir una norma de trànsit sinó que, principalment, signifiquen una important trava per a un col·lectiu que ja es troba amb suficients barreres". 

En l'anterior campanya "Eliminant barreres", la Policia Local va interposar 21 denúncies per estacionament en rampes, 24 en passos de vianants, 66 en voreres i zones per als vianants, cinc en reserves d'estacionament per a discapacitats, així com 40 retirades de vehicles amb la grua. "Per això aquesta iniciativa segueix sent important i necessària per tal de promoure gestos per a una millor convivència", conclou el regidor de Seguretat Ciutadana.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es