Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Un dispositiu amb més de 600 efectius vetllarà per la seguretat durant les festes de Sant Pasqual

dijous, 8 de maig de 2014

Reunió de coordinació de seguretat de les festes de Sant Pasqual 2014

Un dispositiu de més de 600 persones vetllarà per la seguretat durant els deu dies de Festes de Sant Pasqual que començaran demà amb el volteig general de campanes i la descàrrega de coets que anuncien l'inici de la festa. La reunió de coordinació de seguretat, celebrada aquest matí a la Prefectura de la Policia Local, amb la participació del regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, el regidor de Festes, Xus Sempere, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, a més del president de la Comissió de Penyes, Javier Colinas, i de representants de Protecció Civil i personal del GD'OS, ha perfilat els últims detalls del dispositiu de festes. 

L'únic encierro que es farà en festes, el primer dissabte a les 11.00 hores, més tard que habitualment, comptarà amb una quinzena d'efectius de la Policia Local i Protecció Civil, 25 voluntaris i un desplegament sanitari amb quatre ambulàncies situades al llarg de tot el recorregut, personal d'atenció mèdica a més de cinc operaris del GD'OS. El Recinte de la Marxa, on s'extremarà la vigilància sobretot en relació amb el trànsit i el castell final de festes al parc d'Alaplana, són altres dels operatius especials que es desplegaran durant les imminents festes, a més del popular concurs d'empedrats, on agents de la Policia Local reforçaran la seguretat privada a la zona, a fi de controlar el trànsit i l'accés al recinte en relació amb la capacitat permesa. Com a novetat, el recinte de la fira se situarà al carrer del Cardenal Tarancón i s'habilitarà el tren de la festa, que circularà matí i vesprada per a recollir els veïns de tota la ciutat i apropar-los a la Fira de la Tapa, ubicada al jardí de Jaume I.

Per a poder desplegar tot aquest dispositiu, la plantilla al complet de la Policia Local, formada per 120 agents, estarà operativa en diferents torns de matí, vesprada i nit, per a donar cobertura a tots els actes festius programats, a més del control i vigilància del compliment de les normes de convivència establides en l'Ordenança de convivència ciutadana. Als efectius de la Policia Local se sumaran 45 voluntaris de Protecció Civil, tant de l'agrupació de Vila-real com de poblacions veïnes amb les quals habitualment es col·labora en aquest tipus de dispositius. 

"Els dispositius de seguretat estan preparats i a punt per a vetllar pel benestar i la normal convivència dels veïns en aquests dies de festes, en els quals els diferents departaments municipals col·laboren estretament per a garantir que tot transcórrega amb normalitat i minimitzar el risc d'incidències", assenyala Serralvo, que recorda que l'entrada al recinte taurí no està permesa a menors de 16 anys ni a persones en estat d'embriaguesa. Per a vetllar per la seguretat en la vila durant el bou al carrer, el dispositiu compta amb un director de festejos taurins, personal de la Comissió del Bou i voluntaris, als quals tant Serralvo com Sempere han volgut agrair la dedicació a la festa.

"Només ens queda animar a tots els vila-realencs perquè isquen al carrer i gaudesquen al màxim dels més de 250 actes preparats per la Junta de Festes, penyes i associacions de tot tipus, respectant les normes de convivència i seguretat i el descans dels veïns", conclou Sempere.

Consulteu el programa al web municipal o feu-vos seguidors de l'Ajuntament a Twitter i Facebook per a estar al dia de tots els actes de les Festes de Sant Pasqual 2014.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de coordinació de seguretat de les festes de Sant Pasqual 2014_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es