Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'alta participació i la reducció a "mínims històrics" de les queixes per penyes marquen el balanç positiu de Sant Pasqual 2014

dilluns, 19 de maig de 2014

Balanç de les festes de Sant Pasqual 2014

El tradicional castell de focs artificials va posar anit el punt i final a unes festes de Sant Pasqual marcades en aquesta edició per l'escàs nombre de queixes per les penyes i l'alta participació en els més de 250 actes que la Junta de Festes, penyes i entitats havien preparat en homenatge al patró de la ciutat. "El descens històric" assolit en les queixes registrades per molèsties causades per les penyes ha suposat passar de les 39 de 2013 a les 16 d'enguany. "Des del punt de vista policial, les festes de Sant Pasqual han estat tot un èxit, molt tranquil·les", afirma l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, qui, juntament amb el regidor de Festes, Xus Sempere, i l'edil de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, han fet un balanç molt positiu dels 10 dies intensos en honor al patró de la ciutat. 

El canvi d'hora de la traca final de festes, el correfocs i el castell, que s'han avançat dues hores al seu horari habitual, han estat algunes de les modificacions més valorades i aplaudides per la ciutadania. "Des de la Junta de Festes ens han comunicat que han rebut felicitacions pel canvi d'hora d'aquests actes, que han comptat amb un considerable augment en el nombre d'assistents en comparació a altres anys. Per això, la idea inicial és mantenir el canvi en pròxims festejos", avança Sempere, qui també destaca "la gran sorpresa" de la nova Trobada de Bessons, amb una participació de més de 100 persones. 

"En aquestes festes de Sant Pasqual hem tingut un nivell de participació molt bo en la majoria dels actes", incideix Serralvo, qui destaca també que "la gent ha demostrat tenir ganes de festa però sempre respectant el descans dels veïns". En aquesta mateixa línia, l'intendent en cap de la Policia Local assenyala que, de les 16 queixes a penyes, tan sols hi ha hagut tres denúncies, dues per molèsties al veïnat i una per no estar registrada. Unes altres de les dades del balanç policial de les festes són les quatre alcoholèmies administratives positives detectades o l'única denúncia per venda ambulant. Quant al bou al carrer, Nieto destaca el treball del director de festejos taurins i la col·laboració dels voluntaris taurins per a garantir la normalitat en el recinte de la vila i evitar l'accés de menors i de persones que no es troben en les condicions apropiades. Malgrat tot, en aquestes festes s'han produït quatre ferits lleus en els diferents actes taurins. 

Un altre dels balanços positius que deixen les festes de Sant Pasqual 2014 es refereix a la difusió del programa de festes, que, a més dels 12.000 llibrets en paper repartits en els primers dies, la versió mòbil elaborada pel Departament de Noves Tecnologies ha registrat 17.406 visites, enfront de les 12.630 de les passades festes de setembre o les 8.148 visites de Sant Pasqual 2013. 

Tant el regidor de Seguretat Ciutadana com el de Festes han agraït, un any més, a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes així com a la Policia Local, Protecció Civil, Serveis Públics i els diferents departaments municipals "l'excel·lent treball realitzat en festes".

Podeu veure les fotos de les festes de Sant Pasqual 2014 al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real i vídeos dels principals actes, al canal municipal de Youtube.

Galeria multimèdia

Imatges

Castell de fi de festes de Sant Pasqual 2014_3 Castell de fi de festes de Sant Pasqual 2014_2 Castell de fi de festes de Sant Pasqual 2014_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es