Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial -> Notícies del congrés

L'impacte socioeconòmic del Congrés de Mediació Policial avala la marca de Vila-real, ciutat de congressos

divendres, 23 de maig de 2014

Benlloch presenta l'impacte econòmic del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El projecte de Vila-real com a ciutat de festivals, congressos i esdeveniments disposa ja de les primeres dades de resultats que avalen l'aposta de l'Ajuntament per potenciar la marca de la ciutat com a seu de jornades i seminaris de mitjanes dimensions. L'estudi d'impacte econòmic i social del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, desenvolupat per la Universitat Jaume I a través de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, revela, entre altres resultats rellevants, que cada euro invertit en l'organització del congrés policial ha generat prop de 3 euros de producció i renda a Vila-real. 

L'alcalde, José Benlloch, ha presentat les dades d'aquest estudi, que forma part d'un "mostreig" encarregat per la Regidoria de Relacions Institucionals per a valorar la potència i viabilitat de Vila-real com a ciutat de congressos. "A la llum d'aquests primers resultats, podem dir que Vila-real sí que pot convertir-se en una marca potent com a seu d'esdeveniments, que, estem segurs, generarà més demanda segons vaja consolidant-se", apunta Benlloch. Entre les principals dades d'aquest informe, destaca sobretot l'impacte econòmic assolit en els només tres dies de congrés, ja que els 30.250 euros invertits per part de l'organització s'han traduït en 89.950 euros de producció, 84.810 euros de renda generada i 3.534 euros de creació d'ocupació. 

"D'aquestes dades es deriva una conclusió que creiem clau per a entendre la potència que pot tenir la marca de ciutat de congressos per al futur de Vila-real i és que de cada euro gastat en organitzar el congrés s'han obtingut quasi tres euros", assenyala Benlloch. El mateix informe de l'UJI conclou que aquestes dades "posen de manifest el potencial d'aquest tipus d'esdeveniments per a generar riquesa en la ciutat". 

A més de l'impacte econòmic, l'estudi ha analitzat també l'impacte social del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, a través principalment de la seua presència en mitjans de comunicació, Internet i xarxes socials. En aquest punt, l'anàlisi revela una important presència en mitjans, amb 40 notícies publicades, i també un elevat trànsit generat en Internet, amb més de 7.300 visites a les pàgines web del congrés i més de mil usuaris que han interactuat en la pàgina de Facebook de l'esdeveniment, la qual cosa demostra un important abast viral a través de les xarxes socials. La repercussió internacional del congrés, a través d'adhesions significades com el World Mediation Forum o el president de la Fundación para una Cultura de Paz, Federico Mayor Zaragoza, és una altra de les conclusió de l'anàlisi desenvolupada per la Universitat Jaume I. 

L'últim bloc de l'estudi es refereix a la percepció dels congressistes i participants sobre l'esdeveniment i la ciutat de Vila-real. "Per al 92% la impressió de la ciutat ha estat bona o molt bona; un 93% tornaria i un 82% recomanaria visitar la ciutat, amb la qual cosa es concloure que la imatge de Vila-real ha eixit reforçada", assenyala l'informe. "Aquests resultats", puntualitza l'alcalde, "avalen l'aposta d'aquest equip de govern per la marca de ciutat de congressos, un projecte en el qual estem treballant per a dotar-lo d'estructura i imatge pròpia, a més de culminar l'habilitació d'espais al voltant de dues àrees definides, el Termet i la Vila". A més dels resultats del congrés policial, altres dades que reforcen la "línia estratègica de congressos" són la quinzena d'esdeveniments que la ciutat de Vila-real ha albergat en tan sols cinc mesos.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es