Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

Els treballs a l'estacioneta de la 'Panderola' arranquen per a renovar la totalitat de la coberta i remarcar el valor de l'edifici

divendres, 30 de maig de 2014

Reparació del sostre en l'estacioneta de la Panderola_3

El regidor de Territori de l'Ajuntament de Vila-real, Emilio M. Obiol, ha visitat recentment les obres de reparació del sostre de l'antiga estacioneta de la Panderola, que han començat aquest mes per a substituir la totalitat de la coberta, la torre mirador inclosa, amb un pressupost d'uns 100.000 euros i un termini d'execució aproximat d'uns dos mesos. D'aquesta manera, l'actuació no només repararà la part de la coberta que va patir els despreniments a finals de 2012, sinó que substituirà la totalitat del sostre amb materials ignífugs amb l'objectiu de millorar les condicions i reivindicar el valor d'una de les estacions de l'antic tren de vapor de la Plana més emblemàtiques i significatives. 

Els treballs consisteixen en la retirada de la coberta existent i la construcció d'un nou sostre en el qual es reutilitzarà part de la teula retirada. La intervenció utilitza materials ignífugs i suposarà també la reposició del sostre fals, les instal·lacions elèctriques afectades i il·luminació, així com el parallamps de l'antiga torreta mirador, entre d'altres. 

"Es tracta d'una intervenció molt més ambiciosa que la projectada originalment, ja que no ens limitem a la reparació estricta del sostre afectat pels despreniments, sinó que es renova també la totalitat d'una coberta que ja presentava importants signes de deterioració", indica Obiol, que recorda que l'antiga estacioneta de la Panderola supera els 100 anys d'història. "Amb aquesta actuació integral, pretenem remarcar el valor de la que sens dubte és l'estació de la Panderola que queda en peu més interessant des del punt de vista arquitectònic en tota la comarca", afegeix el regidor, responsable també de les àrees de Turisme i Patrimoni. 

La rehabilitació de l'estacioneta permetrà també la reutilització de l'antic edifici. En aquest sentit, Obiol recorda que una de les possibilitats en les quals es treballa és l'ús com a futura aula de treball o investigació per part de l'associació d'Amics del Ferrocarril de Castelló, i vincular d'aquesta manera el futur de l'estació de la Panderola al mític tren de vapor de la Plana. 

La coberta de l'antiga estació de la Panderola va patir un despreniment de part del sostre a la fi de 2012, la qual cosa va motivar el trasllat dels alumnes d'infantil del col·legi públic Carles Sarthou, que assistien a classes en un aulari annex. La comunitat educativa i l'Ajuntament de Vila-real en Ple han sol·licitat a la Conselleria la construcció d'un nou aulari d'infantil dins del recinte del col·legi perquè els xiquets i xiquetes no hagen de tornar a un aulari extern.

Galeria multimèdia

Imatges

Reparació del sostre en l'estacioneta de la Panderola_2 Reparació del sostre en l'estacioneta de la Panderola_1 Reparació del sostre en l'estacioneta de la Panderola
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es