Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Una jornada participativa celebra el dissabte per primera vegada a Vila-real el Dia Europeu del Veí

dimarts, 3 de juny de 2014

La Regidoria de Participació Ciutadana i Barris ha organitzat per a dissabte que ve, 7 de juny, una jornada de debat i convivència en commemoració del Dia Europeu del Veí, una iniciativa sorgida fa 15 anys a París i a la qual s'adhereix per primera vegada la ciutat de Vila-real. El Dia Europeu del Veí començarà a les 10.30 hores a l'Espai Jove i constarà d'una taula redona i un taller, al qual estan convocats, a través de les associacions, els veïns i veïnes de la ciutat que estiguen interessats a participar-hi.

La taula redona 'Construint Europa' estarà formada per l'advocat i llicenciat en Ciències Polítiques, Alberto Cardaba, qui abordarà els conceptes de ciutadania i veïnatge; el professor de l'UJI i la UNED, Bartolomé Ibáñez, qui explicarà la generació de la Unió Europea; i José M. Rubert, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Vila-real, qui exposarà la participació ciutadana des de l'àmbit local de Vila-real. A partir de les 12.00 h, l'ONGD Ilewasi impartirà el taller "El finançament de les associacions", en el qual es treballarà de forma pràctica l'elaboració d'un pressupost per a una entitat ciutadana. El regidor de Participació Ciutadana i Barris, Xavier Ochando, tancarà aquesta primera jornada participativa "El veí a Europa" que se celebra a Vila-real. 

"El Dia Europeu del Veí s'ha convertit en la cita més important de reunió ciutadana i celebració de les relacions veïnals a Europa i en el món, al voltant de la data del 23 de maig i, per això, des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Barris hem volgut adherir-nos a aquesta iniciativa amb la jornada participativa del dissabte, que se suma a una altra festa de la convivència celebrada recentment, com és el macrosopar de veïns", assenyala Ochando. El Dia Europeu del Veí se celebra a la Comunitat Valenciana des de l'any 2006 i està promogut per la Federació de Cooperatives d'Habitatges Valenciana (Fecovi).

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es