Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Prop de 100 congressistes convertiran Vila-real en seu europea del debat científic de la caça sostenible

dijous, 5 de juny de 2014

Pasqual Batalla presenta la Jornada Estudis Científics. Cap a una caça sostenible

La Casa dels Mundina es convertirà aquest cap de setmana en seu europea del debat científic al voltant de la caça sostenible. Un espai de discussió en el qual s'abordaran, des de diferents àmbits, els últims estudis, projectes i investigacions respecte a la caça tradicional "amb l'objectiu d'aproximar postures que, en principi, poden ser contradictòries, però la intenció és poder arribar a un consens", ha expressat el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, durant la presentació de la Jornada d'Estudis Científics. Cap a una caça sostenible, que tindrà lloc aquest dissabte a Vila-real i que es podrà seguir en streaming a través del canal de l'Ajuntament de Vila-real a Youtube.

De moment, el congrés compta amb prop de 100 persones inscrites, entre les quals hi haurà biòlegs, científics, advocats, enginyers agrònoms, forestals, caçadors, ecologistes i professionals interessats en el món de caça. "Serà una jornada allunyada de les clàssiques discussions de sempre, és a dir, dels qui són partidaris de la caça tradicional enfrontats als ecologistes i contraris a aquest tipus de caça", assegura Batalla. "El congrés", puntualitza el regidor, "va molt més enllà, en tenir l'oportunitat d'escoltar la veu de la ciència respecte a aquest àmbit". 

"Vila-real es convertirà en referent des d'un punt de vista tècnic en la caça tradicional i ho farà de la mà de grans experts i personalitats destacades en la matèria", expressa l'edil. D'entre els participants previstos en la Jornada d'Estudis Científics, el regidor ha volgut destacar algunes de les ponències com la de Jean-Claude Ricci, director científic del IMPCF (Institut Mediterrani de Patrimoni Cinegètic i Faunístic) o la conferència impartida pel cap d'investigació d'OMPO (Organització d'Aus Migratòries del Paleoàrtic Occidental), Alexandre Czajkwski, qui abordarà els estudis del tord a Europa. La ponència de l'advocat d'Apaval, Santiago Beltrán, sobre la situació legal i jurídica del parany a Espanya o la taula redona 'Els estudis científics. El camí cap a una caça sostenible. Ciència participativa, els paranys observatoris ornitològics permanents', són algunes de les ponències "més destacades" d'un congrés que pretén demostrar que "el conservacionisme i la caça sostenible és possible". 

"Volem que la veu científica i, sobretot, basada en els estudis realitzats, puga ser capaç d'obrir el camí cap a l'autorització de la caça tradicional perquè en altres països del nord d'Europa s'ha pogut assolir, precisament, pel treball aportat pels investigadors i tècnics", apunta Batalla. En el congrés, organitzat per Apaval i l'AECT (Associació Europea de les Caces Tradicionals), participaran experts procedents de Bèlgica, Itàlia, França i Espanya en un programa "d'alt nivell" en el qual s'impartiran diverses ponències sobre els últims avanços científics i una taula redona "sobre el camí cap a una caça sostenible i respectuosa amb el medi ambient".

Batalla ha agraït la col·laboració de la Regidoria de Relacions Institucionals, que dirigeix l'edil Sabina Escrig, "per fer possible un congrés que demostra que el projecte de Vila-real com a ciutat de congressos va adquirint cada vegada més força".

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada Estudis Científics. Cap a una caça sostenible_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es