Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Més de 90 persones participen en una jornada per a "prendre exemple" d'empreses d'èxit en l'agricultura ecològica

dimarts, 10 de juny de 2014

Eixida d'agricultura ecològica

Més de 90 persones van participar el dissabte d'una visita guiada a dues "importants" explotacions agrícoles per a conéixer de primera mà i "agafar exemple" de l'èxit aconseguit amb l'agricultura tradicional i ecològica. El grup, format per persones jubilades, desocupades i, sobretot, interessades en el sector agrícola, estava integrat pels estudiants dels quatre cursos d'agricultura tradicional organitzats a Vila-real: les dues primeres edicions del curs d'Agricultura Ecològica, patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural i organitzat per l'associació Temps de Sembra "amb un alt nivell de participació i èxit en ambdues convocatòries", el curs de formació en agricultura ecològica de l'associació d'aturats Adavi i el taller d'Hort urbà al balcó de la Universitat Popular. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, va participar també de l'eixida. 

Els vila-realencs es van desplaçar amb dos autobusos per a visitar, en primer lloc, els hivernacles de Joan Castellà a Amposta, on es produeix una gran varietat de verdures ecològiques, tant en hivernacle com a l'aire lliure per a la seua venda a domicili per internet i que ha arribat a donar treball a més de 60 persones. A continuació, el grup es va traslladar a Benicarló per a visitar L'hort de les flors, un hort jardí ecològic urbà, escolar, social i d'oci, que ofereix parcel·les a col·lectius socials, entitats i associacions que desitgen beneficiar-se del contacte amb la terra i el cultiu saludable. Allí, Mariano Bueno, promotor i impulsor d'aquest projecte, va realitzar una xarrada magistral que es va completar en la finca de cultiu ecològic experimental i turístic La Senyeta. A més, durant l'eixida, els assistents van poder gaudir d'un tast i degustació de productes locals procedents de l'agricultura ecològica d'ambdues explotacions. 

"L'excursió estava programada principalment per a ser un espill en el qual reflectir-se i animar les persones a emprendre el seu propi negoci d'agricultura ecològica a Vila-real", explica Obiol, qui assegura que "cada vegada està més demostrat que l'agricultura tradicional és rendible, està en auge i té possibilitats per a ser un negoci molt fructífer i, per tant, una opció molt vàlida per a generar ingressos i autoocupació". El regidor de Territori, juntament amb representants del Consell Agrari Municipal, la Caixa Rural i la Cooperativa Catòlica Agrària, encapçalats pels seus respectius presidents, a més de cooperatives agrícoles locals com Real Export, van participar d'aquesta iniciativa, que dóna per tancats els cursos d'agricultura ecològica organitzats fins ara a la ciutat.

Galeria multimèdia

Imatges

Eixida d'agricultura ecològica_3 Eixida d'agricultura ecològica_2 Eixida d'agricultura ecològica_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es