Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real inicia dimecres una campanya de seguretat per a extraure diners als caixers i bancs

dimarts, 17 de juny de 2014

La Policia Local de Vila-real, a través de la Policia de Barri i la Unitat de Resposta Policial, posarà en marxa a partir de demà una campanya informativa de seguretat per a saber com actuar a l'hora d'extraure diners, tant del caixer automàtic com de la mateixa entitat bancària. La iniciativa farà un èmfasi especial a millorar la seguretat i evitar situacions de risc i vulnerabilitat entre les persones majors. 

Per a això, un agent de l'URP s'encarregarà d'impartir sessions de formació sobre seguretat en els centres i residències de tercera edat de la ciutat, com La Murà, El Prado, El Pilar i l'Olivereta, en les quals s'explicarà de forma minuciosa el contingut de la campanya i s'atendran els possibles dubtes i preguntes que es plantegen. A més, s'han editat 1.000 fulls de mà amb consells que es repartiran entre els assistents a les xarrades però també entre totes les associacions de veïns, entitats bancàries i el mateix Ajuntament. La campanya es completarà també en diferents programes de ràdio de les emissores locals Ràdio Vila-real i Onda Cero. 

En els fulls de mà s'informarà a la gent major que és recomanable que sempre que vagen al banc no ho facen sols sinó acompanyats d'un familiar i que vigilen perquè no els seguisquen des de casa o fins a casa. Altres de les pautes a tenir en compte són no pujar a cotxes d'estranys ni demanar ajuda a desconeguts per a obtenir diners en un caixer automàtic, ja que podrien memoritzar el pin. 

La primera mesura de seguretat aconsellada per la campanya és no comentar-li a ningú que anem al banc a extraure diners, a més d'evitar que cap curiós s'aprope massa al caixer o a la vitrina de l'oficina mentre es retiren els diners i no confiar en persones desconegudes que pretenen entaular conversa en aquests moments. Unes altres de les recomanacions són no facilitar mai les dades personals, en particular el pin, evitar dur anotada la clau d'accés i que els dígits de la targeta no estiguen relacionats amb dates que es puguen obtenir a partir d'altres documents. 

A més, en el cas d'extraure diners des d'un caixer automàtic es recomana que es faça des d'un caixer interior i, si pot ser, tancar la porta per dins. En manipular les tecles del caixer s'aconsella tapar el teclat amb una mà o amb la cartera per a evitar que cap càmera grave els moviments. Finalment i, en el cas de necessitar comptar els diners sol·licitats, cal fer-lo abans d'eixir del banc i fora de les mirades de curiosos i, si és una quantitat elevada en efectiu, és recomanable anar acompanyat.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es