Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

El programa Biblioteques d'Estiu torna al juliol i l'agost amb una atenció especial al centenari de 'Platero y yo'

diumenge, 22 de juny de 2014

El programa de Biblioteques d'Estiu es torna a posar en funcionament aquest estiu per a donar servei a tots els xiquets i les xiquetes de Vila-real a l'agència de lectura del Pilar i a la Secció Infantil de l'avinguda de Pius XII. Una vegada finalitzat el curs escolar, els centres bibliotecaris prenen una nova orientació, dedicada principalment a l'oci i l'entreteniment estival. A partir del dia 1 de juliol i fins al 29 d'agost, els vila-realencs podran disposar en aquests espais culturals de llibres, còmics, contes, revistes, etc., per a llegir-los allí o endur-se'ls en préstec, així com d'ordinadors amb connexió a Internet. A aquestes possibilitats, s'hi afegiran les activitats d'animació lectora que es duran a terme al juliol als dos centres bibliotecaris.

El dia 1 de juliol, a les 11.30 hores, la Secció Infantil de l'avinguda de Pius XII inaugurarà el programa de Biblioteques d'Estiu amb un contacontes d'entrada lliure, que en aquesta ocasió se centrarà en Platero y yo, amb motiu del centenari de l'edició del llibre de Juan Ramón Jiménez. En acabar la sessió, es regalarà un llibre a cada xiquet i xiqueta assistents.

L'horari de les Biblioteques d'Estiu infantils serà de 10.30 a 13.30 hores i les activitats es realitzaran durant el mes de juliol d'11.30 a 12.30 hores. Cada setmana es duran a terme dos tallers d'animació lectora en cada agència, els dilluns i dimecres a l'agència del Pilar i els dimarts i dijous a la Secció Infantil de Pius XII. En concret, enguany es realitzarà un nou programa d'activitats al voltant de Platero y yo, per a xiquets i xiquetes de 4 a 8 anys.

L'assistència a les activitats s'ha unit al foment de la lectura a través de la cartilla de lector: cada llibre endut en préstec suma un lectopunt i quatre lectopunts permeten participar en una activitat. Els lectopunts no utilitzats durant l'hivern serveixen ara per a participar en els tallers d'animació lectora de l'estiu. Enguany, com l'any passat, no s'ha de fer preinscripció, però serà necessari presentar els lectopunts adients. 

A banda del progama de Biblioteques d'Estiu, durant aquestes vacances la Biblioteca Central presentarà també altres novetats, amb guies de lectura i expositors de llibres recomanats: al juliol, amb llibres d'història i literatura per a commemorar el centenari de la Primera Guerra Mundial, mentre que a l'agost es commemorarà el centenari del naixement de Julio Cortázar.
D'altra banda, la pàgina web de la Biblioteca dedicarà aquest estiu la secció mensual de dossiers vila-realencs a la commemoració dels 75 anys de la mort del capità Manuel Eixea Vilar (juliol) i a la història de la terrisseria a Vila-real (agost). 

L'horari dels centres bibliotecaris per a juliol, agost i les festes de la Mare de Déu de Gràcia serà el següent: Biblioteca Central (c/ Solades, 25), de 9.00 a 14.00 hores; agència de lectura del Pilar (c/ Martí l'Humà, 24) i la Secció Infantil (avinguda de Pius XII, 43), de 10.30 a 13.30 hores.

Galeria multimèdia

Imatges

Contacontes d'inauguració de les Biblioteques d'Estiu 'Platero y yo: una burrada de llibres'
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es