Inici -> Aplec de temps lliure (borrar)

Vila-real impulsa una escola municipal d'estiu amb servei de menjador a l'agost per a donar resposta a la demanda social

dimarts, 24 de juny de 2014

Mònica Àlvaro anuncia l'Escola Municipal d'Estiu a l'agost

Els xiquets i les xiquetes de Vila-real podran gaudir per primer vegada a l'agost d'una escola municipal d'estiu. La Regidoria de Serveis Socials posarà en funcionament durant la primera quinzena d'agost una escola municipal d'integració i amb servei de menjador, amb importants bonificacions que arriben fins a la gratuïtat, per tal de donar resposta a "la gran demanda rebuda a l'Aplec Municipal de Temps Lliure" i poder continuar oferint durant l'agost un servei de menjador escolar "que ens garanteix que els nostres xiquets reben una alimentació adequada i equilibrada". La regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, ha anunciat aquest matí la creació d'aquesta Escola Municipal d'Estiu a l'agost així com l'increment de les places a l'Aplec d'Estiu al juliol "perquè cap xiquet ni xiqueta es quede sense la seua plaça". 

D'aquesta manera, l'Aplec d'Estiu arribarà enguany fins a les 500 places (125 per col·legi i torn), front a les 400 que s'ofertaven inicialment (200 places per quinzena i 100 per centre), amb la possibilitat de menjador totalment gratuït per a xiquets i xiquetes víctimes de violència de gènere, pare i mare a l'atur sense cap tipus de prestació o derivats directament per Serveis Socials. Tot i que el termini de matrícula segueix obert fins al dia 26, Àlvaro explica que, fins al moment, "hem ampliat a 125 places per torn i col·legi, especialment al primer torn que té més demanda". 

Dels escolars inscrits, 277 xiquets i xiquetes són beneficiaris d'algun tipus de bonificació i, pel que fa al menjador, de moment són 157 els menors que utilitzaran aquest servei, dels quals 124 comptaran amb la gratuïtat total. "Així, l'Aplec d'Estiu consolida la seua oferta i s'amplia, de manera que podem dir fins ara que cap xiquet ni xiqueta es quedarà sense una plaça a l'Aplec gràcies als esforços realitzats en aquest àmbit", assenyala Àlvaro.

A aquest esforç per a l'ampliació de la capacitat de l'Aplec, enguany se sumarà també l'Escola d'Estiu Municipal, que es durà a terme durant els 13 primers dies d'agost en el col·legi Angelina Abad. Aquesta nova escola integradora comptarà amb una capacitat de 150 places i possibilitat de servei de menjador en els mateixos termes i bonificacions que l'Aplec de juliol. Durant el pròxim mes, s'obrirà el procés d'inscripció per a aquesta escola d'agost, que serà gratuïta. "Amb aquestes iniciatives seguim demostrant que el benestar dels nostres xiquets i xiquetes és important per a nosaltres, i que treballem per a donar resposta a la ciutadania en la mesura que les nostres possibilitats ens ho permeten", afegeix la regidora.

En aquesta línia, la responsable municipal de Serveis Socials ha lamentat les condicions i els terminis imposats per l'Ordre de Conselleria de Benestar Social 14/2014 per la qual es pretenen sufragar despeses dels ajuntaments que tinguen establertes mesures d'alimentació i/o oci destinades als menors durant període estival. "El problema radica en què, malgrat tots els esforços que dediquem al tema, la Conselleria només ens ha donat cinc dies hàbils per a sol·licitar aquestes subvencions, amb un terminis i inconvenients que ens fan impossible optar a les subvencions. A més, les rendes que barema la Generalitat són de 5.007,80 euros anuals per unitat familiar, molt inferiors a les que nosaltres considerem a l'hora de lluitar contra l'exclusió social, així com es deixen fora menors amb discapacitat, víctimes de violència de gènere o fins i tot xiquets i xiquetes en situació d'acollida, que són majoritàriament els que componen un altre programa especial de la Regidoria, el Promou, que, per tant, tampoc es veurà bonificat tot i ser un programa pioner en la lluita conta l'exclusió social que afecta els menors", conclou Àlvaro.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es