Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La Festa del Termet estrenarà diumenge l'adaptació de la 'Missa del Madrigal' de Rafael Beltrán

tornar Imprimir

divendres, 4 de juliol de 2014

Tradicions, Sala de premsa, Ermita

La Festa del Termet estrenarà el diumenge l'adaptació de la Missa del Madrigal de Rafael Beltrán

La Festa del Termet estrenarà diumenge l'adaptació de la 'Missa del Madrigal' de Rafael Beltrán

Diumenge que ve i, fidels a una de les tradicions més arrelades a la ciutat, les regidories del Termet i Tradicions han organitzat, un any més, la Festa del Termet en honor a la Mare de Déu de Gràcia. Una festa que se celebra el primer diumenge de juliol i que, com a novetat, enguany i especialment per a l'ocasió, comptarà amb la recuperació de la Missa del Madrigal de Rafael Beltrán. Una peça que serà interpretada per un cor de veus blanques dels alumnes del Conservatori Mestre Goterris i el grup de música antiga Supramúsica, que a més s'ha encarregat de realitzar l'adaptació de l'obra del compositor local.

Coincidint amb el nomenament de Rafael Beltrán com a Fill Predilecte de la ciutat, aquest projecte pretén recuperar una de les obres sacres més volgudes, la Missa del Madrigal, i readaptar-la per a un marc escènic diferent del que originalment estava previst, ha indicat la regidora del Termet, Rosario Royo, que assenyala que, per a ressaltar el caràcter arcaic i popular que es respira en tota l'obra, ha estat necessari canviar la instrumentació original i adaptar-la a un grup reduït d'instruments de música antiga i un cor de veus blanques, segons explica Royo, que va visitar recentment els intèrprets.

A més i segons el responsable de Tradicions, Pasqual Batalla, "Rafael Beltrán ha volgut, amb aquesta adaptació, retre homenatge als seus dos amics de la infantesa, José Manuel Campos, autor de les lletres, i al també recentment desaparegut Fill Predilecte de la ciutat, Vicente Llorens Poy, que va encarregar l'obra als seus dos companys perquè tots els veïns de Vila-real pogueren gaudir-la".

La programació de la Festa del Termet, segons avança el regidor, arrancarà a les 7.30 hores, quan la Confraria del Rosari de la Divina Aurora partesca, des de l'església Arxiprestal cap a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, on a les 9.30 hores se celebrarà la santa missa, seguida, a les 10.00 hores, per la processó amb la imatge de la Mare de Déu. Tot seguit, tindrà lloc el popular porrat amb orxata i fartons i l'actuació de la banda de la Unió Musical La Lira. L'organització ha previst el repartiment de 170 litres d'orxata i 900 fartons al recinte del Termet, mentre que la resta es repartiran en residències de la tercera edat, el Crist de l'Hospital i Sant Pasqual.

Ja a la vesprada, el protagonisme serà per a la serenata a la Mare de Déu de Gràcia, a les 19.00 hores, que enguany retrà homenatge a l'exalcalde i amant de la història, cultura i tradicions de la ciutat, Bautista Carceller, amb la reedició de l'obra dedicada a la Mare de Déu, Retablo Mariano, que va ser guardonada en el certamen poètic organitzat per la Congregació de Lluïsos de Vila-real el 1974.

El dia finalitzarà amb la Marxa a la ciutat de José Goterris amb arranjaments de Rafael Beltrán Moner, interpretada per A. M. Virgen de Gracia per a ocasions com aquesta.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es